Kuusamon Juustolle arvostettu BRC- standardin mukainen elintarviketurvallisuussertifikaatti
Riemulla ja ylpeydellä haluamme kertoa, että Kuusamon Juustolle on myönnetty kansainvälisesti arvostettu elintarviketurvallisuutta varmistava BRC-sertifikaatti 16.04.2021. BRC- sertifiointitunnuksen myönsi Kuusamon Juustolle Bureau Veritas maaliskuussa 2021 tehdyn auditoinnin perusteella.
BRC on brittiläisten vähittäiskauppojen etujärjestön laatima ohjeistus, josta on tullut kansainvälisesti tunnetuin ja kattavin elintarvikkeiden laatua sekä turvallisuutta määrittävä standardi ja laatujärjestelmä. Kuusamon Juustolle myönnetty BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti korvaa aiemman elintarviketurvallisuusjärjestelmän, FSSC 22000:n.
BRC-sertifikaatti pitää sisällään HACCP-järjestelmän sekä laadunhallintajärjestelmän ja sen keskiössä ovat asiakasvaatimukset, tuoteturvallisuus, laatu, laillisuus, aitous ja toiminnan läpinäkyvyys. Standardi tarjoaa meille elintarvikkeiden valmistajille ja pakkaajille viitekehyksen, jonka avulla voimme täyttää asiakkaidemme vaatimukset tuotteiden turvallisuutta kohtaan. Saavutettu sertifikaatti onkin selkeä viesti asiakkaillemme, mutta myös tapa kehittää omaa toimintaamme; standardi auttaa kehittämään elintarviketurvallisuuteen ja laadunhallintaan liittyviä prosesseja.
- BRC:n mukaisen laatu- ja turvallisuusjärjestelmän luominen oli iso ponnistus koko organisaatiolle. Meillä Kuusamon Juustossa työ aloitettiin jo vuonna 2019 ja huhtikuussa 2021 saimme The BRC Global Standard for Food Safety -elintarviketurvallisuussertifioinnin läpi, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Oksman
- Elintarvikealan toimijoille on asetettu laaja vastuu tuotteiden turvallisuudesta. Kannattavuuden ja toimitusvarmuuden lisäksi tuotannossa ja koko tuotantoketjussa tulee aina ensisijaisesti varmistaa, että tuotteita on turvallista käyttää. Turvallisuusvastuu ja -velvoite on laaja ja siihen liittyy paljon elintarvikealan lain tuntemusta sekä toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten seurantaa ja tulkintaa toteaa Oksman.
Me Kuusamon Juustolla olemme sitoutuneet toiminnan jatkuvaan kehittämiseen, tuoteturvallisuuteen ja laatuun. Nyt saavutettu sertifikaatti on yksi iso askel laadunhallinnan kehittämisessä. Vaatimukset elintarviketurvallisuutta kohtaan kiristyvät koko ajan ja jatkamme toimintamme kehittämistä, jotta sertifikaatti saadaan uusittua säännöllisesti.
LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Jarmo Oksman
Toimitusjohtaja
jarmo.oksman@kuusamonjuusto.fi
p. 044 751 3552