
Couscoussalaatti
Couscoussalaatti on ruokaisuutensa puolesta täydellinen ateriaidea lounaaksi. Se sopii myös lisukkeeksi tai täytteeksi esimerkiksi pitaleipien väliin. Tässä couscoussalaatissa maistuvat täyteläinen Gouda, oliivit sekä tuoreet kasvikset ja yrtit.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
3 dl vettä
-
1 kasvisliemikuutio
-
3 dl couscousia
-
1/2 kurkun
-
200 g kirsikkatomaatteja
-
1 punasipulin
-
1/2 ruukkua persiljaa
-
1/3 ruukkua minttua
-
1 kevätsipulin varsi
-
1 dl kivettömiä oliiveja
-
1/2 sitruunan mehu
-
200 g Kuusamon Juuston Goudaa
-
2 rkl oliiviöljyä
-
1/2 tl mustapippuria
Ohje
-
Keitä vesi ja kasvisliemikuutio. Ota kattila pois liedeltä, kun kasvisliemikuutio on liuennut veden joukkoon.
-
Lisää couscous ja anna kypsyä paketin ohjeen mukaan.
-
Kaada valmis couscousisoon tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä.
-
Pilko kurkku, kirsikkatomaatit, punasipuli ja kevätsipuli sekä hienonna yrtit. Lisää ne couscousin joukkoon.
-
Lisää oliivit ja purista salaattiin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.
-
Pilko Goudajuusto kuutioiksi ja sekoita salaatin joukkoon.
-
Nauti lounaana, pitaleivän välissä tai sivusalaattina!