Couscoussalaatti

Couscoussalaatti on ruokaisuutensa puolesta täydellinen ateriaidea lounaaksi. Se sopii myös lisukkeeksi tai täytteeksi esimerkiksi pitaleipien väliin. Tässä couscoussalaatissa maistuvat täyteläinen Gouda, oliivit sekä tuoreet kasvikset ja yrtit.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Couscoussalaatti

Ainekset

  • 3 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 3 dl couscousia

  • 1/2 kurkun

  • 200 g kirsikkatomaatteja

  • 1 punasipulin

  • 1/2 ruukkua persiljaa

  • 1/3 ruukkua minttua

  • 1 kevätsipulin varsi

  • 1 dl kivettömiä oliiveja

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 200 g Kuusamon Juuston Goudaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1/2 tl mustapippuria

Ohje

  1. Keitä vesi ja kasvisliemikuutio. Ota kattila pois liedeltä, kun kasvisliemikuutio on liuennut veden joukkoon.

  2. Lisää couscous ja anna kypsyä paketin ohjeen mukaan.

  3. Kaada valmis couscousisoon tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä.

  4. Pilko kurkku, kirsikkatomaatit, punasipuli ja kevätsipuli sekä hienonna yrtit. Lisää ne couscousin joukkoon.

  5. Lisää oliivit ja purista salaattiin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.

  6. Pilko Goudajuusto kuutioiksi ja sekoita salaatin joukkoon.

  7. Nauti lounaana, pitaleivän välissä tai sivusalaattina!