
Emmental-juustosämpylät
Haaveiletko tuoreesta, lämpimästä ja juustoisesta sämpylästä? Etsitkö täydellistä makuparia lämmittävien keittojen kaveriksi? Oletko järjestämässä brunssia? Olet oikeassa paikassa, sillä täältä saat erinomaisen ohjeen herkullisiin ja suussa sulaviin Emmental- juustosämpylöihin. Itsetehdyt Emmental-juustosämpylät ovet todella pehmoisia ja tuovat mahtavan tuoksun keittiöön. Nämä eivät ole mitkä tahansa juustosämpylät, vaan tuplajuustosämpylät, joiden sisään on piilotettu Sinileima Emmental -sydän ja päälle ripoteltu vielä Sinileima Emmental -raastetta. Anna kiireen unohtua ja uppoudu hetkeksi taikinan vaivaamiseen ja sämpylöiden pyörittelyyn.
Annosmäärä
16 annostaValmistusaika
1h 30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
5 dl maitoa
-
1 tl suolaa
-
1 rkl juoksevaa hunajaa
-
50 g tuorehiivaa
-
10 dl sämpyläjauhoja
-
25 g pehmeää voita
-
200 g Kuusamon Juuston Sinileima Emmentalia
-
1 kananmuna
-
100 g Kuusamon Juuston Sinileima Emmentalia raasteena
Ohje
-
Ota voi lämpenemään noin 30 min ennen leipomista.
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
-
Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.
-
Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla. Alusta taikinaa yhteensä 5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.
-
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 30-45min.
-
Kuutio juusto noin 1cm x 1cm paloiksi kohotuksen aikana.
-
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 16 palaan.
-
Pyörittele palat sämpylöiksi ja paina jokaisen sämpylän sisään juustokuutio. Jotta juusto ei karkaa paiston aikana, on tärkeää sulkea juusto hyvin sämpylän sisälle.
-
Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota noin 30 minuuttia.
-
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
-
Voitele kohonneet sämpylät kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
-
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.