Emmental lyttyperunat

Lyttyperunat, mäiskyperunat, mäiskypotut… Tällä rakkaalla ja trendikkäällä perunareseptillä on monta nimeä! Keitetyt perunat saavat erinomaisen maun, kun ne painetaan lyttyyn ja paahdetaan uunissa rapeaksi sekä kuorrutetaan juustojen kuninkaalla, Mustaleima Emmentalilla. Herkullista, eikö? Tämä helppo resepti valmistuu nopeasti ja lyttyperunat onnistuvat mainiosti myös edellispäivän keitetyistä perunoista.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Emmental lyttyperunat

Ainekset

  • 8-10  perunaa kuorineen

  • 1 tl  suolaa

  • 1 rkl  oliiviöljyä

  • 100g  Kuusamon Juuston  Mustaleima Emmentalia

Ohje

  1. Voit käyttää reseptissä  edellisen aterian  ylijääneitä keitettyjä perunoita.  Jos kuitenkin haluat valmistaa perunat alusta alkaen itse, aloita pesemällä perunat hyvin.

  2. Keitä perunat  kuorineen  juuri ja juuri valmiiksi, noin 15min suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kunnolla.

  4. Esilämmitä uuni 250 asteeseen.

  5. Aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä ne  ronskisti  esimerkiksi  perunanuijalla, haarukalla  tai puhtaalla vesilasilla. Tarkoituksena on rikkoa perunan pinta, mutta pitää kuitenkin peruna yhdessä osassa.

  6. Pirskottele perunoiden päälle oliiviöljyä ja suolaa.

  7. Raasta Mustaleima Emmentalia reilusti perunoiden päälle.

  8. Paista perunoita  uunissa  noin 10-15 minuuttia, kunnes perunoista on tullut rapeita ja ne ovat saaneet väriä.   Perunat sopivat tarjoiltavaksi esimerkiksi kalan ja salaatin kanssa.