
Emmentalilla täytetyt letut
Kun lettuja jää yli, kannattaa valmistaa ruokahävikin välttämiseksi suolaisia lettuja. Näissä letuissa maistuu emmental, jauheliha ja paprika. Suolaiset letut valmistuvat helposti ja voit valita täytteen myös sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Juusto mehevöittää lettuja ja antaa paljon makua, jolloin mausteita ei juurikaan tarvita. Voit käyttää reseptissä valmiita ohukaisia tai valmistaa ne itse.
Annosmäärä
3 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Valmiita ohukaisia
-
200 g jauhelihaa
-
Pussi (150 g) Kuusamon Juuston emmentalraastetta
-
Öljyä paistamiseen
-
1 iso sipuli
-
Paprikaa
-
Persiljaa
-
Suolaa
-
Pippuria
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Pilko sipuli ja paprika.
-
Kuullota sipuleita pannulla hetki öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
-
Mausta jauheliha-sipuliseos suolalla ja pippurilla.
-
Levitä lettujen päälle jauheliha-sipuliseosta, pilkottua paprikaa ja juustoraastetta.
-
Kääri lettu rullalle ja aseta uunivuokaan.
-
Ripottele lettujen päälle juustoraastetta ja paista uunissa 15 minuuttia.
-
Koristele tuoreella persiljalla ja nauti lämpimänä.