
Espanjalainen chorizokeitto
Chorizokeitto on täynnä espanjalaisen keittiön rohkeita ja lämpimiä makuja. Tässä keitossa yhdistyvät mausteinen chorizo ja aromikas liemi, joka saa täyteläistä makua Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% juustokastikkeesta. Chorizokeitto sopii erinomaisesti lounaaksi, illalliseksi tai osaksi viikonlopun herkutteluhetkeä. Se valmistuu helposti ja tuo arkeen ripauksen espanjalaista tunnelmaa. Tarjoile tuoreen leivän kera ja nauti!
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
40minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
3 rkl oliiviöljyä
250 g chorizomakkaraa
1 prk (200g) Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% juustokastiketta
1 chili
1 kg kiinteitä perunoita
4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
5 dl kanalientä
1 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa
3–4 dl vettä
1 tl kuivattua rakuunaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
Ohje
- Kuumenna öljy kattilassa. Viipaloi chorizomakkarat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.
- Hienonna sipulit ja chili ja lisää ne kattilaan. Kuullota, kunnes sipulit ja chili ovat pehmenneet.
- Kaada joukkoon valkoviini tai valkoviinietikka ja kiehauta.
- Kuori ja pilko perunat. Lisää ne kattilaan ja kaada joukkoon myös kanaliemi, Paimenpoika Ruoka & Dippi Gouda 14% ja vesi (vettä tulee lisätä niin paljon, että perunat ja makkarat peittyvät). Mausta rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Anna kiehua 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista liemen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja nauti!