
Gouda-kesäkurpitsaveneet
Kesäkurpitsa ja Gouda ne yhteen sopii! Nämä kesäkurpitsaveneet kruunataan laadukkaalla ja kotimaisella Gouda-juustolla, jonka täyteläinen ja maukas maku on omiaan gratinoituna kesäkurpitsojen pinnalle. Nauti sellaisenaan tai tarjoile raikkaan salaatin kanssa!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
3 kesäkurpitsaa
-
400 g jauhelihaa
-
2 rkl öljyä
-
1 sipuli
-
2 valkosipulinkynttä
-
500 g tomaattimurskaa
-
Suolaa, pippuria ja oreganoa
-
Pinnalle Kuusamon Juuston Goudaa
-
Koristeluun voikukkia
Ohje
-
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra niiden sisus veitsellä irti siten, että reunaan jää noin puoli senttiä kuorta.
-
Kuutioi kesäkurpitsojen sisus. Kuori ja hienonna sipulit.
-
Kuullota sipulia ja kesäkurpitsaa pannulla öljyssä muutama minuutti.
-
Lisää jauheliha pannulle ja ruskista.
-
Mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.
-
Lisää tomaattimurska ja kiehauta seos. Anna hautua noin 15 minuuttia.
-
Täytä kurpitsat jauhelihaseoksella.
-
Ripottele pinnalle Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna.
-
Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja veneet ovat kypsiä
-
Ripottele halutessasi pinnalle voikukkia – ne ovat syötäviä!