Gouda-perunakeitto

Nopeasti valmistuva gouda-perunakeitto toimii pääruokana hyvän leivän kanssa, mutta voit tehdä keittoa myös alkuruoaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tämän herkullisen reseptin on meille luonut ruokataiteilija, sisällöntuottaja ja yrittäjä Jenni Häyrinen, joka tunnetaan suositusta Liemessä-blogistaan. Keitossa maistuu täyteläisen Goudan lisäksi ruskistettu voi sekä salvia, ihanaa! Lue koko tarina keiton takaa täältä.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

40min

Vaikeustaso

Arvostele

Gouda-perunakeitto

Ainekset

  • 100 g voita

  • 4 valkosipulinkynttä

  • Nippu salvian lehtiä

  • 1 sipuli

  • 800 g jauhoisia perunoita

  • 1 l kasvislientä (tai kunnes perunat peittyvät)

  • 2 dl kermaa

  • 200 g Kuusamon Juusto Goudaa

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • Ripaus chilihiutaleita

    Lisäksi tarjoiluun Gouda juustoraastetta

Ohje

  1. Kuumenna voita kattilassa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes se alkaa hieman tummumaan ja tuoksahtaa pähkinäiselle.

  2. Nosta hieman lämpöä ja lisää valkosipulinkynnet ja salvia. Paista hetki ja lisää silputtu sipuli. Kuullota.

  3. Kuumenna sillä välin vesi kasvislientä varten ja sekoita kasvisfondi tai kuutio joukkoon.

  4. Lisää kuutioidut perunat ja kasvisliemi kattilaan.

  5. Keitä perunoita kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää kerma.

  6. Survo keitto hienoksi sauvasekoittimella.

  7. Lisää tarvittaessa kasvislientä kunnes koostumus on sopivan notkea.
  8. Nosta takaisin liedelle, mausta, kuumenna ja lisää joukkoon raastettu Gouda.
  9. Sekoita ja anna juuston sulaa.   Tarjoile juustoraasteen, mustapippurin ja chilirouheen kera!