
Gouda-perunakeitto
Nopeasti valmistuva gouda-perunakeitto toimii pääruokana hyvän leivän kanssa, mutta voit tehdä keittoa myös alkuruoaksi esimerkiksi illanistujaisiin. Tämän herkullisen reseptin on meille luonut ruokataiteilija, sisällöntuottaja ja yrittäjä Jenni Häyrinen, joka tunnetaan suositusta Liemessä-blogistaan. Keitossa maistuu täyteläisen Goudan lisäksi ruskistettu voi sekä salvia, ihanaa! Lue koko tarina keiton takaa täältä.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
40minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
100 g voita
-
4 valkosipulinkynttä
-
Nippu salvian lehtiä
-
1 sipuli
-
800 g jauhoisia perunoita
-
1 l kasvislientä (tai kunnes perunat peittyvät)
-
2 dl kermaa
-
200 g Kuusamon Juusto Goudaa
-
Suolaa
-
Mustapippuria
-
Ripaus chilihiutaleita
Lisäksi tarjoiluun Gouda juustoraastetta
Ohje
-
Kuumenna voita kattilassa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia kunnes se alkaa hieman tummumaan ja tuoksahtaa pähkinäiselle.
-
Nosta hieman lämpöä ja lisää valkosipulinkynnet ja salvia. Paista hetki ja lisää silputtu sipuli. Kuullota.
-
Kuumenna sillä välin vesi kasvislientä varten ja sekoita kasvisfondi tai kuutio joukkoon.
-
Lisää kuutioidut perunat ja kasvisliemi kattilaan.
-
Keitä perunoita kunnes ne ovat täysin kypsiä. Lisää kerma.
-
Survo keitto hienoksi sauvasekoittimella.
- Lisää tarvittaessa kasvislientä kunnes koostumus on sopivan notkea.
- Nosta takaisin liedelle, mausta, kuumenna ja lisää joukkoon raastettu Gouda.
- Sekoita ja anna juuston sulaa. Tarjoile juustoraasteen, mustapippurin ja chilirouheen kera!