Joulun juustotarjotin

Kata pikkujouluihin tai joulupöytään klassinen juustotarjotin. Juustotarjotin on helppo joulun jälkiruoka ja laiskan kokin paras ystävä. Yhdistämällä juustojen kanssa pipareita, hedelmiä ja hilloja, saat helposti juustolautasesta näyttävän, mielenkiintoisen ja tietysti herkullisen makuisen.

Juustotarjottimella saa leikitellä! Näyttävän juustolautasen saa viipaloimalla juustoja eri kokoisiksi. Leikkaa juustoja kuutioiksi ja juustotikuiksi, pyöritä juustoviipaleita rullalle ja halkaise juusto kahtia. Juustojen paloittelussa vain mielikuvitus on rajana!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

20min

Vaikeustaso

Arvostele

Joulun juustotarjotin

Ainekset

  • Kuusamon Juusto Mustaleima Emmental

  • Kuusamon Juusto Eränkävijä 28%

  • Kuusamon Juusto Savujuusto

  • Kuusamon Juusto Goudaviipaleet

  • Pipareita ja erilaisia keksejä

  • Oliiveja

  • Viikunaa

  • Karpalohilloke

  • Viinirypäleitä

  • Savuporoleikkeleitä

Ohje

  1. Leikkaa Mustaleima Emmental -pala kulmasta kulmaan, niin että siitä tulee kaksi kolmiota. Leikkaa kolmiopalat ohuemmiksi siivuiksi.

  2. Pyöritä Goudaviipaleet rullalle.

  3. Pilko Savujuustosta juustotikkuja ja kuutioi Eränkävijä juusto.

  4. Aseta leikatut juustot juustotarjottimelle.

  5. Asettele lisukkeet juustotarjottimelle.

  6. Anna juustotarjottimen olla huoneenlämmössä noin 30min-1h ennen tarjoilua. Näin juustojen aromit tulevat paremmin maistellessa esiin!