Juusto-pinaattipannukakku

Pannukakku tai lempinimeltään pannari on tuttu herkku suomalaisille, ja se yhdistetään usein torstaina syötävän hernekeiton jälkiruoaksi. Pannukakku suolaisena herkkuna voi aluksi kuulostaa erikoiselta, mutta meidän mielestä tämä on vähintäänkin yhtä hyvä, kuin perinteinen makea versio pannukakusta. Reseptissä korvataan makeat raaka-aineet suolaisilla ja herkullisilla raaka-aineilla. Me lisäsimme pinaattia ja Kuusamon Juuston kevyt Emmental -juustoa raasteena, josta rakentui mitä herkullisin juusto-pinaattipannukakun resepti teille.

Reseptille on myönnetty Sydänmerkki.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Allergeenit

  • Sydänmerkki
Juusto-pinaattipannukakku

Ainekset

Ohje

  1. Sekoita kulhossa maito ja kananmunat.

  2. Lisää joukkoon pinaatti, suola ja spelttijauhot. Sekoita tasaiseksi.

  3. Raasta Kuusamon Juuston kevyt Emmentaljuusto ja sekoita taikinan joukkoon.

  4. Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele rypsiöljyllä. Kaada taikina vuokaan.

  5. Paista 175 C -asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes kypsää.

  6. Tarjoile puolukoiden kanssa ja nauti!

Sydänmerkki-resepti

Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

Ravintosisältö