Juustoinen lihamureke

Milloin viimeksi olet syönyt lihamureketta?

Tämä pekoniin kääritty mehevä ja maukas uuniruoka on loistavaa kotiruokaa, joka sopii niin arkena kuin viikonloppunakin nautittavaksi. Lihamurekkeeseen lisätään Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % raastettuna, mikä tekee ruoasta extra mehevän. Ennen uuniin laittoa mureke kääritään pekonilla, jonka jälkeen uuni hoitaa loput. Valmis lopputulos on mehevä ja riittoisa juustoinen lihamureke, jossa on rapea pekonikuori.

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h 45min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustoinen lihamureke

Ainekset

  • 2 dl Kuusamon Juusto Eränkävijä 28 % raastettuna

  • 1 kpl keskikokoinen sipuli raastettuna

  • 1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1,5 dl ketsuppia

  • ½ dl omenasiiderietikkaa

  • 3 rkl fariinisokeria

  • ¼ tl cayennepippuria

  • ¼ tl mustapippuria

  • 1 rkl suolaa

  • 1,5 dl kanalientä

  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

  • 2 kpl kananmunia

  • 1,5 dl pankojauhoja

  • 800 g naudan jauhelihaa (15 % rasvaa)

  • 1 pkt pekonia

  • öljyä ja voita sipulin kuullottamiseen

Ohje

  1. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen. Nosta kaikki raaka-aineet hyvissä ajoissa huoneenlämpöön.

  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyn ja voin kanssa pannulla muutama minuutti, kunnes sipulit pehmenevät ja ovat läpikuultavia. Ota sipulit pois pannulta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Lisää pannulle ketsuppi, omenasiiderietikka, fariinisokeri ja cayennepippuri pannulle. Lämmitä ja anna kiehua kevyesti poreillen noin viisi minuuttia, kunnes ketsuppiseos on siirappimaista ja hieman keittynyt kasaan.

  4. Ota suurin osa ketsuppiseoksesta talteen kulhoon lihamurekkeen penslaamista varten ja jätä pannulle noin 2 rkl kastiketta. Sekoita pannulle jääneeseen ketsuppiseokseen kanaliemi ja hienonnettu persilja. Kiehauta ja anna tämän jälkeen mausteliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Laita kuullotetut sipulit, huoneenlämpöinen mausteliemi, pankojauhot, kananmunat, suola, pippuri, raastettu juusto ja jauheliha kulhoon. Sekoita kunnes massa on tasaista.

  6. Muotoile lihamureke leivinpaperilla päällystetylle pellille tai laakeaan uunivuokaan. Penslaa lihamureke lopulla ketsuppiseoksella. Levitä pekoniviipaleet ristikkäin murekkeen päälle.

  7. Paista uunissa kypsäksi, noin 60-70 minuuttia. Jos sinulla on lämpömittari, voit tarkistaa murekkeen kypsyyden sillä. Kypsän murekkeen lämpötila tulisi olla noin 68-astetta. Anna lihamurekkeen levätä noin 15 minuuttia, ennen kun tarjoilet sen.