
Juustoinen lihamureke
Milloin viimeksi olet syönyt lihamureketta?
Tämä pekoniin kääritty mehevä ja maukas uuniruoka on loistavaa kotiruokaa, joka sopii niin arkena kuin viikonloppunakin nautittavaksi. Lihamurekkeeseen lisätään Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 % raastettuna, mikä tekee ruoasta extra mehevän. Ennen uuniin laittoa mureke kääritään pekonilla, jonka jälkeen uuni hoitaa loput. Valmis lopputulos on mehevä ja riittoisa juustoinen lihamureke, jossa on rapea pekonikuori.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1h 45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
2 dl Kuusamon Juusto Eränkävijä 28 % raastettuna
-
1 kpl keskikokoinen sipuli raastettuna
-
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
-
1,5 dl ketsuppia
-
½ dl omenasiiderietikkaa
-
3 rkl fariinisokeria
-
¼ tl cayennepippuria
-
¼ tl mustapippuria
-
1 rkl suolaa
-
1,5 dl kanalientä
-
1 dl persiljaa hienonnettuna
-
2 kpl kananmunia
-
1,5 dl pankojauhoja
-
800 g naudan jauhelihaa (15 % rasvaa)
-
1 pkt pekonia
-
öljyä ja voita sipulin kuullottamiseen
Ohje
-
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen. Nosta kaikki raaka-aineet hyvissä ajoissa huoneenlämpöön.
-
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyn ja voin kanssa pannulla muutama minuutti, kunnes sipulit pehmenevät ja ovat läpikuultavia. Ota sipulit pois pannulta ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Lisää pannulle ketsuppi, omenasiiderietikka, fariinisokeri ja cayennepippuri pannulle. Lämmitä ja anna kiehua kevyesti poreillen noin viisi minuuttia, kunnes ketsuppiseos on siirappimaista ja hieman keittynyt kasaan.
-
Ota suurin osa ketsuppiseoksesta talteen kulhoon lihamurekkeen penslaamista varten ja jätä pannulle noin 2 rkl kastiketta. Sekoita pannulle jääneeseen ketsuppiseokseen kanaliemi ja hienonnettu persilja. Kiehauta ja anna tämän jälkeen mausteliemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Laita kuullotetut sipulit, huoneenlämpöinen mausteliemi, pankojauhot, kananmunat, suola, pippuri, raastettu juusto ja jauheliha kulhoon. Sekoita kunnes massa on tasaista.
-
Muotoile lihamureke leivinpaperilla päällystetylle pellille tai laakeaan uunivuokaan. Penslaa lihamureke lopulla ketsuppiseoksella. Levitä pekoniviipaleet ristikkäin murekkeen päälle.
-
Paista uunissa kypsäksi, noin 60-70 minuuttia. Jos sinulla on lämpömittari, voit tarkistaa murekkeen kypsyyden sillä. Kypsän murekkeen lämpötila tulisi olla noin 68-astetta. Anna lihamurekkeen levätä noin 15 minuuttia, ennen kun tarjoilet sen.