
Juustoinen tuulihattukakku
Tuulihatut ovat erinomaista juhlatarjottavaa, sillä samasta taikinasta voi tehdä sekä makeaa että suolaista tarjottavaa. Tämä tuulihattukakku valmistuu pursottamalla yksittäisten leivonnaisten sijaan levyjä. Tässä kakussa yhdistyvät savukalan ja Mustaleima Emmentalin herkulliset maut.
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Taikina
-
3 dl vettä
-
150 g voita
-
3 dl vehnäjauhoja
-
5 munaa
Täyte
-
250 g savukalaa
-
3 dl kuohukermaa
-
1 dl smetanaa
-
Mustaleima Emmentalia raastettuna hienoksi
-
½ dl tuoretta tilliä hienonnettuna
-
½ tl suolaa
-
½ tl mustapippuria rouhittuna
-
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi
-
Tilliä
-
Syötäviä kukkia
-
Retiisiä viipaloituna ohueksi
-
Vuonankaalia
-
Värikästä salaattia
Ohje
Tuulihattu
-
Kiehauta vesi ja voi kattilassa
-
Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoita, kunnes massasta muodostuu kiinteä ”pallo”, joka irtoaa kattilan reunoilta.
-
Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ennen kananmunien lisäämistä
-
Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat yksitellen taikinan joukkoon. Kärsivällisyys on tässä valttia, älä lisää seuraavaa munaa, ennen kuin edellinen on vatkattu kunnolla sekaan.
-
Munia lisätessä taikina muuttuu aluksi murumaiseksi, älä säikähdä tätä. Viimeisen munan jälkeen taikina palautuu sileäksi ja tahmaiseksi.
-
Lusikoi taikina isoon pursotinpussiin ja pursota taikinasta kaksi isoa suorakaiteen muotoista levyä
-
Paista levyjä uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pohjat ovat kohonneet ja saaneet väriä.
-
HUOM! Älä avaa uunia paiston aikana, jotta tuulihatut eivät painu kasaan.
-
Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Täyte
-
Hienonna savukala ja tilli .
-
Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon smetana, sekoita tasaiseksi .
-
Raasta Emmental XO hienoksi raasteeksi .
-
Sekoita juusto, tilli ja kala kerma-smetanaseokseen .
-
Mausta täyte sitruunalla, pippurilla ja suolalla .
Kasaaminen
-
Laita ensimmäinen tuulihattulevy tarjoiluastialle .
-
Lisää täyte väliin, ilme saa olla runsas .
-
Aseta toinen tuulihattulevy täytteen päälle .
-
Koristele kakku salaatilla, yrteillä, retiisillä ja kukilla .