
Juustoiset naanleivät
Juustoiset naanleivät ovat vastustamattoman herkullisia! Niiden salaisuus piilee aromikkaassa Eränkävijä 28 % -juustossa, joka leivotaan taikinan sisään ja sulaa uunissa meheväksi täytteeksi. Paiston jälkeen leivät viimeistellään maukkaalla valkosipuli-yrttivoilla. Juustoiset naanleivät maistuvat ihanalta sellaisenaan, mutta ovat myös erityisen hyviä keittojen ja dippien kanssa.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
2 dl kreikkalaista jogurttia
25 g voita
25 g hiivaa
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
100 g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% juustoa
Voiteluun
20 g voita
2 valkosipulinkynttä
Persiljaa
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
-
Lämmitä jogurttia mikrossa niin, että siitä tulee kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon hiiva, sulatettu voi, suola ja vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista.
-
Raasta Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% juustoa.
-
Jaa taikina 4 osaan ja muotoile palloiksi. Kauli taikinapallot ohuiksi levyksi ja laita juustoraastetta niiden keskiosaan. Taita levyt niin, että juustoraaste jää taikinan sisään. Kauli naanleivät pitkulan muotoon.
-
Kypsennä naanleipiä uunissa 225 asteessa noin 10 min.
-
Tee sillä välin voisula. Sekoita keskenään sulatettu voi sekä hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet.
-
Ota naanleivät pois uunista ja voitele ne valkosipuli-yrttivoilla. Nauti!