
Juustoiset perunarieskat
Jäikö eilistä muusia yli? Onko juustopalasta “kantti” vailla käyttöä? Helppo tapa välttää hävikkiä on leipoa eilisen muusista ja juustopalan jämistä juustoisia perunarieskoja. Nämä perunarieskat ovat niin herkullisia, että jatkossa valmistat ihan huomaamatta perunamuusia vähän liikaa. Ja jos kaapissa on muusia, jonka sekaan olet lapsilta salaa piilottanut porkkanan tai muita juureksia, saat rieskoihin herkullista vaihtelua.
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
2 dl Paimenpoika® -kermajuustoa raastettuna
-
4 dl pehmeää perunamuusia
-
3 dl vehnäjauhoja
-
1 kpl kananmuna
-
1 tl suolaa
-
0,5 tl valkopippuria
-
Fenkolin- ja kuminansiemeniä
Ohje
-
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.
-
Lisää kaikki ainekset kulhoon fenkolin- ja kuminansiemeniä lukuun ottamatta. Sekoita taikina tasaiseksi. Rieskataikinan tulisi olla pehmeää ja tarttua kevyesti sormiin. Lisää tarvittaessa maitoa tai jauhoa oikeanlaisen koostumuksen saamiseksi.
-
Muotoile taikinasta kahdeksan palloa kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille.
-
Ripottele taikinapallojen päälle hieman vehnäjauhoja ja litistä ne reilun 0,5 cm paksuisiksi kiekoiksi.
-
Pistele rieskoihin reikiä haarukalla ja ripottele päälle vähän fenkolin- ja kuminansiemeniä. Paina siemeniä kevyesti rieskojen pintaan kiinni.
-
Paista rieskoja 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaansa.
-
Anna rieskojen jäähtyä hieman ja tarjoile pehmeän voin ja juustoviipaleen kera!