
Juustoiset pinaatti-röstiperunat
Nämä rapeat pinaattiröstiperunat vievät kielen mennessään! Röstien pääraaka-aine on uuniperunanakin tunnettu punakuorinen Rosamunda, sillä se on tarpeeksi jauhoinen ja pitää röstit kasassa. Juustoisiin pinaatti-perunarösteihin lisätään Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% -juustoa, joka sitoo maut yhteen ja antaa rösteille täyteläistä makua sekä paiston yhteydessä kultaisen ja rapean pinnan.
Röstiperunat ovat helppo valmistaa, sillä perunaa ei tarvitse kypsentää etukäteen vaan raaka-aineet sekoitetaan massaksi, jonka jälkeen röstit kypsennetään pannulla. Valmiit perunaröstit maistuvat kaikille ja sopivat niin alkuruoaksi, grilliruoan kaveriksi kuin sellaisinaankin nautittaviksi.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
100 g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28% raastettuna
-
700 g (n. 6 kpl) Rosamunda-perunoita
-
1 kpl keltasipuli
-
2 kpl valkosipulinkynsiä
-
1 pss (150 g) pakastepinaattia sulatettuna
-
1 kpl kananmuna
-
2 + 2 tl suolaa
-
1/2 tl mustapippuria
-
voita ja öljyä paistamiseen
Ohje
-
Pese perunat tarvittaessa — niitä ei tarvitse kuitenkaan kuoria.
-
Raasta perunat karkealla terällä. Laita perunaraaste kulhoon ja sekoita joukkoon suola.
-
Kuori valkosipulinkynnet sekä sipuli ja hienonna ne.
-
Nosta perunaraaste siivilään ja puristele ylimääräinen neste pois.
-
Sekoita peruna, pinaatti, sipulit, juusto, mausteet ja kananmuna kulhossa.
-
Kuumenna pannu keskilämmöllä. Jos sinulla lettupannu, käytä sitä. Anna voin sulaa pannuun öljyn kanssa.
-
Nosta 2–3 ruokalusikallista taikinaa jokaiseen lettupannun koloon ja painele tiiviisti.
-
Anna ruskistua hyvin, käännä ja paista myös toinen puoli kauniin ruskeaksi.
-
Nauti!