Juustoiset silakkapihvit

Siinä missä perinteinen silakkalaatikko syntyy nopeasti ja isolle seurueella, vaativat silakkapihvit hieman vaivaa valmistuakseen. Perinteisesti silakkapihvit leivitetään ja paistetaan pannulla, mutta juustonystävinä me lisäsimme jokaisen silakkapihvin sisään jykevän voimakasta Punaleima Emmentalia. Silakkapihvien kanssa maistuu erinomaisesti perunamuusi, mummonkurkut ja herneet.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustoiset silakkapihvit

Ainekset

  • 700 g silakkafileitä, valmiiksi perattuna

  • 4 tl suolaa

  • 2 tl mustapippuria

  • 2 dl ruisjauhoja

  • Kuusamon Juusto Punaleima Emmental -juustoa

  • ½ ruukkua tilliä hienonnettuna

  • ½ ruukku ruohosipulia hienonnettuna

  • Öljyä ja voita paistamiseen

Ohje

  1. Sekoita ruisjauhot, suola ja pippuri keskenään.

  2. Sekoita myös hienonnettu ruohosipuli ja tilli keskenään.

  3. Leikkaa Punaleima Emmentalista ohuita ja kapeita viipaleita. Tarvitset yhden juustoviipaleen yhtä silakkapihviä varten.

  4. Leikkaa halutessasi silakkafileistä selkäevä pois saksilla.

  5. Suojaa leikkuulauta leivinpaperilla ja ripottele sen päälle runsaasti ruisjauho-mausteseosta.

  6. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle.

  7. Asettele jokaisen fileen päälle yksi juustoviipale.

  8. Ripottele fileiden ja juustojen päälle hienonnettua tilliä ja ruohosipulia.

  9. Nosta loput fileet päälle nahkapuoli ylöspäin ja jauhota silakkapihvit myös toiselta puolelta.

  10. Lämmitä pannulla runsaasti voita ja öljyä. Paista pihvit kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa silakkapihvit esimerkiksi perunamuusin, mummonkurkkujen ja herneiden kanssa!