
Juustoiset spelttivohvelit
Perinteiset vohvelit saavat runsaasti makua, kun valmistat vohvelit spelttijauhoja ja Goudaa käyttäen. Alkuvehnänäkin tunnettu speltti on ravintoarvoiltaan suorastaan superruokaa: speltti sisältää rautaa, kuituja ja erilaisia hivenaineita. Gouda antaa vohveleille suolaisen makeaa, täyteläistä makua.
Lisukkeiden suhteen vain mielikuvitus on rajana. Tarjoile vohveleiden kanssa esimerkiksi lämminsavulohta, smetanaa, raikasta salaattia ja sitruunanlohkoja.
Annosmäärä
5 annostaValmistusaika
40minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
2,5 dl spelttijauhoja
-
1 dl maissijauhoja
-
1/2 tl suolaa
-
1 tl leivinjauhetta
-
1/2 tl ruokasoodaa
-
2,5 dl turkkilaista jogurttia
-
2 dl maitoa
-
1 dl rypsiöljyä
-
2 keltuaista
-
2 valkuaista
Ohje
-
Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa sekaisin.
-
Raasta Gouda.
-
Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
-
Lisää juustoraaste, jogurtti, maito, öljy ja keltuaiset kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
-
Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja kääntele taikinan joukkoon.
-
Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi. Juustoiset vohvelit tarttuvat helposti vohvelirautaan kiinni, joten raudan paistopinnat kannattaa ruiskuttaa vuokaspraylla ennen jokaista vohvelia. Tämä estää vohveleita tarttumasta paistopintaan.
-
Säilytä valmiit vohvelit ennen tarjoilua ritilän päällä, jotta ne pysyvät rapeina. Nauti esimerkiksi smetanan, lohen, sitruunalohkojen ja tillin kera!