Juustokauratto

Juustokauratto on moderni versio risotosta! Perinteisen risottoriisin sijaan reseptissä hyödynnetään maukasta ja monipuolisesti hyödynnettävää, pitkäjyväistä kauraa. Reseptissä Kuusamon Juuston Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastike  ja täyteläinen gouda tuovat herkullisen juuston maun kaurattoon.

Tämä sopii niin arki-illallisiin, kuin myös illanistujaisiin tarjoiltavaksi. Kokeile ja ylläty!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Juustokauratto

Ainekset

Ohje

  1. Kuumenna iso kattila.

  2. Lisää kattilaan oliiviöljy, keltasipuli, valkosipuli ja pitkäjyväinen kaura. Kuullota pari minuuttia.

  3. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.

  4. Lisää kattilaan vettä niin, että kaura ja sipulit peittyvät. Hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää vettä aina, kun seos paksuuntuu liikaa.

  5. Kauran ollessa kypsää lisää joukkoon Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastike ja kuumenna.

  6. Lisää joukkoon raastettu Gouda. Kuumenna ja hauduttele kunnes rakenteesta tulee puuromainen.

  7. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Tarjoile kuumana.