
Juustokauratto
Juustokauratto on moderni versio risotosta! Perinteisen risottoriisin sijaan reseptissä hyödynnetään maukasta ja monipuolisesti hyödynnettävää, pitkäjyväistä kauraa. Reseptissä Kuusamon Juuston Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastike ja täyteläinen gouda tuovat herkullisen juuston maun kaurattoon.
Tämä sopii niin arki-illallisiin, kuin myös illanistujaisiin tarjoiltavaksi. Kokeile ja ylläty!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
4 dl Pitkäjyväistä kauraa
-
0,5 dl oliiviöljyä
-
1 keltasipuli hienonnettuna
-
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
-
2 dl valkoviiniä
-
vettä
-
1 dl Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastiketta
-
100 g Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna
-
2 tl suolaa
-
1 tl rouhittua mustapippuria
-
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
Ohje
-
Kuumenna iso kattila.
-
Lisää kattilaan oliiviöljy, keltasipuli, valkosipuli ja pitkäjyväinen kaura. Kuullota pari minuuttia.
-
Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta.
-
Lisää kattilaan vettä niin, että kaura ja sipulit peittyvät. Hauduttele miedolla lämmöllä kypsäksi. Lisää vettä aina, kun seos paksuuntuu liikaa.
-
Kauran ollessa kypsää lisää joukkoon Kuusamon Juuston Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastike ja kuumenna.
-
Lisää joukkoon raastettu Gouda. Kuumenna ja hauduttele kunnes rakenteesta tulee puuromainen.
-
Mausta suolalla, mustapippurilla ja lehtipersiljalla. Tarjoile kuumana.