
Juustoletut
Suolaiset letut ovat vähintäänkin yhtä hyviä kuin makeat — sen todistaa tämä juustolettujen resepti. Juustolettujen taikinaan lisätään nimensäkin mukaisesti juustoa, mutta ei mitä tahansa juustoa, vaan oikein aromikasta ja pitkään kypsytettyä Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna. Lisäksi lettutaikinaan lisätään hieman vaaleaa olutta, joka tuo lettuihin vienoa maltaisuuden makua ja tekee niistä kuohkeampia.
Rapeiksi paistetut juustoletut sopii erityisen hyvin tarjoiltavaksi yli jääneen juuston, smetanan, suolakurkkujen, kylmäsavupororouheen, puolukoiden ja tuoreen rosmariinin kanssa. Mitäpä jos seuraavaksi järjestettäisiinkin lettukestit suolaisilla letuilla?
Annosmäärä
5 annostaValmistusaika
60minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Lettutaikina
-
1/2 pkt (n. 87 g) Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna
-
4 dl maitoa
-
1 dl vaaleaa olutta
-
1 dl tattarijauhoja
-
2,5 dl vehnäjauhoja
-
1 tl suolaa
-
2 kpl kananmunia
-
voita lettujen paistamiseen
Lisäksi
-
1/2 pkt (n. 87 g) Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia kuutioituna pieniksi kuutioiksi
-
1 prk (120 g) smetanaa
-
4 kpl suolakurkkuja neljään osaan pitkittäin leikattuna
-
150 g kylmäsavupororouhetta
-
1 dl puolukoita
-
tuoretta rosmariinia koristeluun
Ohje
-
Sekoita lettutaikinan raaka-aineet keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
-
Anna taikinan turvota puoli tuntia.
-
Paista letut pannulla runsaan voin kanssa kauniin kullan ruskeiksi. Tarjoa lämpimänä.
-
Tarjoile lettujen kanssa juustokuutioita, smetanaa, suolakurkkua, kylmäsavupororouhetta ja puolukoita. Koristele annokset tuoreella rosmariinilla ja nauti!