
Juustopiirakka
Herkullinen juustopiirakka syntyy Kuusamon Juuston Emmentalraasteella. Helppoa ja herkullista, kuten leivonnan tuleekin olla! Juustopiirakka sopii erinomaisesti lisukkeeksi erilaisiin juhliin tai nautittavaksi sellaisenaan.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
60minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Pohja
-
4 dl vehnäjauhoja
-
1 kananmuna
-
1 tl suolaa
-
150 g voita
-
Täyte
-
2 kananmunaa
-
2 dl ruokakermaa
-
Mustapippuria
-
Basilikaa ja paprikaa koristeluun
Ohje
-
Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi lämmin voi kuivien aineiden joukkoon.
-
Painele seos sormin murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita käsin.
-
Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan.
-
Paista taikinaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
-
Riko munat ja vatkaa rakenne rikki.
-
Sekoita joukkoon kerma, mustapippuri sekä 100 grammaa Emmentalraastetta.
-
Kaada seos esipaistetun taikinan päälle ja ripottele päälle vielä 50 grammaa Emmentalraastetta sekä paprikaa ja basilikaa koristeeksi.
-
Paista uunissa vielä 20 minuuttia.