
Juustosämpylät
Annosmäärä
16 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
5 dl maitoa
-
1 tl suolaa
-
1 rkl juoksevaa hunajaa
-
50 g tuorehiivaa
-
10 dl sämpyläjauhoja
-
25 g pehmeää voita
-
1 kananmuna
-
100 g Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia raasteena
Ohje
-
Ota voi lämpenemään noin 30 min ennen leipomista.
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
-
Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.
-
Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla. Alusta taikinaa yhteensä 5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.
-
Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 30-40 minuuttia.
-
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 16 palaan.
-
Pyörittele palat pöytää vasten sämpylöiksi.
-
Nosta palat kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja kohota vielä noin 30 minuuttia.
-
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
-
Voitele kohonneet sämpylät kevyesti kananmunalla ja ripottele päälle juustoraaste.
-
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.