
Kantarellipasta
Kantarellipasta on syysruokaa parhaimmillaan! Tämä kermainen pasta syntyy helposti ja vaivattomasti ja maistuu huumaavan hyvältä. Pasta viimeistellään voimakkaalla Mustaleima Emmentalilla, joka on erinomainen parmesaanin korvike, kun halutaan käyttää täysin suomalaisia raaka-aineita.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
400 g pastaa
-
2-3 rkl voita
-
1 kpl sipuli
-
3 kpl valkosipulinkynttä
-
1 l kanttarelleja
-
Suolaa oman maun mukaan
-
1 dl valkoviiniä
-
2 dl ruokakermaa
-
2 tl mustapippuria
-
1 dl Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna
Ohje
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa pienemmäksi. Pilko myös sipuli ja valkosipuli valmiiksi.
-
Kuumenna voi pannulla ja paista sieniä kunnes niistä irtoava neste haihtuu.
-
Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
-
Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Lisää joukkoon valkoviini sekä ruokakerma ja kiehauta kevyesti.
-
Valuta pasta ja lisää kastike pastan sekaan.
-
Raasta päälle reilusti Mustaleima Emmentalia ja nauti!