
Karpalo-porojoulutortut
Ei joulua ilman torttuja! Mutta aina ei maistu makea, luumuhillolla täytetty joulutorttu. Siksi olemmekin luoneet suolaisten torttujen reseptin, sillä jokainen meistä ansaitsee nauttia herkullisista joulutortuista! Kuusamon Juuston karpaloiset emmentaltortut ovat täynnä pohjoisen makua: kirpeitä karpaloita, voimakasta emmentalia ja pororouhetta. Tortut valmistuvat helposti, täytteitä ei tarvitse sekoittaa, sillä jokainen täytteen osa ripotellaan taikinalevylle vuorollaan.
Annosmäärä
16 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Paketti valmista voitaikinaa
-
75 g Pakastekarpaloita
-
75 g Kuusamon Juuston Emmentalraastetta
-
75 g Pororouhetta
-
1 kananmuna
-
Tuoretta timjamia
Ohje
-
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Puolita sulaneet taikinalevyt veitsellä.
-
Leikkaa taikinalevyjen kulmiin viillot.
-
Lisää keskelle palaa ensin pororouhetta, sitten juustoraastetta ja lopuksi karpaloita.
-
Taita leikatut reunat keskelle.
-
Voitele tortut kananmunalla.
-
Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes neliöt ovat saaneet kauniin sävyn.
-
Koristele tuoreella timjamilla.