Karpalo-porojoulutortut

Ei joulua ilman torttuja! Mutta aina ei maistu makea, luumuhillolla täytetty joulutorttu. Siksi olemmekin luoneet suolaisten torttujen reseptin, sillä jokainen meistä ansaitsee nauttia herkullisista joulutortuista! Kuusamon Juuston karpaloiset emmentaltortut ovat täynnä pohjoisen makua: kirpeitä karpaloita, voimakasta emmentalia ja pororouhetta. Tortut valmistuvat helposti, täytteitä ei tarvitse sekoittaa, sillä jokainen täytteen osa ripotellaan taikinalevylle vuorollaan.

Annosmäärä

16 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Karpalo-porojoulutortut

Ainekset

  • Paketti valmista voitaikinaa

  • 75 g  Pakastekarpaloita

  • 75 g Kuusamon Juuston  Emmentalraastetta

  • 75 g  Pororouhetta

  • 1 kananmuna

  • Tuoretta timjamia

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Puolita sulaneet taikinalevyt veitsellä.

  3. Leikkaa taikinalevyjen kulmiin viillot.

  4. Lisää keskelle palaa ensin pororouhetta, sitten juustoraastetta ja lopuksi karpaloita.

  5. Taita leikatut reunat keskelle.

  6. Voitele tortut kananmunalla.

  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin  10 minuuttia, kunnes neliöt ovat saaneet kauniin sävyn.

  8. Koristele tuoreella timjamilla.