Karpalohilloke

Itse tehty karpalohilloke maistuu erilaisten juustojen kanssa, mutta on myös herkullinen ruokalahja. Erilaiset mausteet antavat tuhdin, mutta pehmeän maun pirskahtelevalle hillokkeelle, joka ei vaadi paljon vaivaa valmistuakseen.  Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa, joten voit valmistaa karpalohillokkeen hyvissä ajoin ennen juhlia.

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Karpalohilloke

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 punasipuli

  • 200 g  pakastekarpaloita

  • 1 dl  pehmeitä kuivattuja karpaloita

  • 1 omena raastettuna

  • 1 appelsiinin mehu

  • 1dl  punaviiniä

  • 1dl  ruokosokeria

  • 0,5 tl inkivääriä

  • 0,5 tl neilikkaa

  • Kokonainen tähtianis

  • Kokonainen kanelitanko

  • 0,5 tl pomeranssinkuorta

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 0,5 tl suolaa

Ohje

  1. Hienonna punasipuli.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja  kuullota  sipulit.

  3. Lisää loput ainekset kattilaan.

  4. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.

  5. Hauduta rauhallisesti poreillen pienellä lämmöllä  15-20  minuuttia.

  6. Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen purkkiin.

  7. Säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.