
Karpalohilloke
Itse tehty karpalohilloke maistuu erilaisten juustojen kanssa, mutta on myös herkullinen ruokalahja. Erilaiset mausteet antavat tuhdin, mutta pehmeän maun pirskahtelevalle hillokkeelle, joka ei vaadi paljon vaivaa valmistuakseen. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa, joten voit valmistaa karpalohillokkeen hyvissä ajoin ennen juhlia.
Valmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
1 rkl oliiviöljyä
-
1 punasipuli
-
200 g pakastekarpaloita
-
1 dl pehmeitä kuivattuja karpaloita
-
1 omena raastettuna
-
1 appelsiinin mehu
-
1dl punaviiniä
-
1dl ruokosokeria
-
0,5 tl inkivääriä
-
0,5 tl neilikkaa
-
Kokonainen tähtianis
-
Kokonainen kanelitanko
-
0,5 tl pomeranssinkuorta
-
0,5 tl mustapippuria myllystä
-
0,5 tl suolaa
Ohje
-
Hienonna punasipuli.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit.
-
Lisää loput ainekset kattilaan.
-
Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
-
Hauduta rauhallisesti poreillen pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.
-
Jäähdytä ja lusikoi puhtaaseen purkkiin.
-
Säilytä jääkaapissa. Hilloke säilyy jääkaapissa noin 3 viikkoa.