Kasvislasagne

Lasagne kuuluu monien suosikkiruokiin ja mehevä laatikkoruoka huumaa jo pelkällä tuoksullaan. Perinteinen, Italiasta lähtöisin oleva lasagne valmistetaan täyttämällä uunivuoka kerros toisensa jälkeen aromikkaalla jauhelihakastikkeella, juustolla, lasagnelevyillä ja maitokastikkeella. Me halusimme keventää klassikkoruokaa ja kätkeä ison kasan herkullisia vihanneksia lasagnelevyjen väliin. Kasvislasagne on Sydänmerkitty resepti.

Annosmäärä

8 annosta

Valmistusaika

1h 20min

Vaikeustaso

Arvostele

Allergeenit

  • Sydänmerkki
Kasvislasagne

Ainekset

Täyte

  • 600 g kesäkurpitsaa

  • 400 g munakoisoa

  • 300 g suippopaprikaa

  • 2 punasipulia

  • 150 g lehtikaalia

  • 2 rkl öljyä

Tomaattikastike

  • 800 g (2 tölkkiä) säilöttyjä kirsikkatomaatteja

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 tl oliiviöljyä

  • 1 tl suolaa

Lisäksi

Ohje

Tomaattikastike

  1. Lämmitä uuni 220-asteiseksi.

  2. Levitä tomaatit, valkosipulinkynnet, öljy ja suola uunivuokaan.

  3. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.

  4. Jäähdytä tomaatteja hetki ja surauta kastike sitten sauvasekoittimella tasaiseksi.

Täyte

  1. Pilko kasvikset, leikkaa sipuli renkaiksi ja revi lehtikaalin lehdet varresta pienemmiksi paloiksi.

  2. Aseta kasvikset lehtikaalia lukuun ottamatta uunipellille leivinpaperin päälle

  3. Levitä öljy kasvisten päälle ja paahda uunissa 25 minuuttia 220 asteessa.

  4. Lisää lehtikaali kuumien kasvisten sekaan ja sekoita.

Kasaaminen

  1. Lado uunivuon pohjalle lasagnelevyjä.

  2. Lusikoi levyjen päälle tomaattikastiketta, kasviksia ja juustoraastetta.

  3. Toista vielä kaksi kertaa niin, että viimeiseksi tulee lasagnelevyjä.

  4. Lisää päälle loput tomaattikastikkeesta ja juustoraasteesta.

  5. Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia.

  6. Anna lasagnen vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

Sydänmerkki-resepti

Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

Ravintosisältö