
Kevätcroissantit
Keväisin parsasesonki on parhaillaan ja silloin ei voi kävellä kaupasta pois ilman parsanippua! Parsasta saa valmistettua vaikka mitä; piirakoita, parsarisottoa, unohtamatta parsacroissantteja. Kauppareissulla kannattaa siis napata parsojen lisäksi mukaan myös Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia, kinkkua sekä purkillinen croissant-valmistaikinaa. Nämä ainekset muodostavat yhdessä ihanat kevätcroissantit, jotka nimensä mukaisesti maistuvat keväälle!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Paketti valmista croissanttaikinaa, esimerkiksi Danerolles
-
Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia raastettuna
-
1 parsanippu
-
100g kinkkua esimerkiksi parmankinkkua
-
1 kananmuna
Ohje
-
Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.
-
Leikkaa parsat taikinan leveämmän pään pituisiksi ja asettele taikinan päälle.
-
Lisää päälle viipale parmankinkku ja raasta päälle sinileima Emmentalia.
-
Rullaa croissantit kiinni ja voitele ne päältä kananmunalla.
-
Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia.