Kevätcroissantit

Keväisin parsasesonki on parhaillaan ja silloin ei voi kävellä kaupasta pois ilman parsanippua! Parsasta saa valmistettua vaikka mitä; piirakoita, parsarisottoa, unohtamatta parsacroissantteja. Kauppareissulla kannattaa siis napata parsojen lisäksi mukaan myös Kuusamon Juuston sinileima Emmentalia, kinkkua sekä purkillinen croissant-valmistaikinaa. Nämä ainekset muodostavat yhdessä ihanat kevätcroissantit, jotka nimensä mukaisesti maistuvat keväälle!

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Kevätcroissantit

Ainekset

  • Paketti valmista croissanttaikinaa, esimerkiksi Danerolles

Ohje

  1. Avaa croissant-valmistaikina pakkaus ja leikkaa taikina kuuteen osaan.

  2. Leikkaa parsat taikinan leveämmän pään pituisiksi ja asettele taikinan päälle.

  3. Lisää päälle viipale parmankinkku ja raasta päälle sinileima Emmentalia.

  4. Rullaa croissantit kiinni ja voitele ne päältä kananmunalla.

  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-14 minuuttia.