
Kukkafocaccia
Mitä jos leipoisitkin perinteisten sämpylöiden sijasta focaccian? Tämä italialainen leipä on yksinkertaisuudessaan erinomaisen makuista, eikä valmistus ole vaikeaa. Italiassa focacciaa syödään sellaisenaan sekä alku- ja pääruoan lisukkeena. Kevään ja kesän kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muodostuvat ruohosipulista ja kevätsipulista ja terälehdet kirsikkatomaateista sekä paprikasta! Kaunista, eikö vain?
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1h 30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Pohja
-
25g (puolikas paketti) tuorehiivaa
-
2,5dl kädenlämpöistä vettä
-
2tl suolaa
-
1tl sokeria
-
½ kg vehnäjauhoja (noin 7,5 dl)
-
0,5 dl oliiviöljyä
Pinnalle
-
Kirsikkatomaatteja
-
Sipulia: punasipulia, kevätsipulia, valkosipulia
-
Paprikaa
-
Yrttejä, kuten ruohosipulia, rosmariinia ja timjamia
-
Syötäviä kukkia, kuten orvokkeja
-
Oliiveja
-
Kapriksia
-
Sormisuolaa
-
Oliiviöljyä
Ohje
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
-
Lisää hiiva-vesiseokseen sokeri, suola ja jauhot.
-
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
-
Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.
-
Kauli taikina tasaiseksi levyksi uunivuokaan ja kohota vielä 30 minuuttia.
-
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
-
Voitele focaccian pinta kevyesti oliiviöljyllä.
-
Raasta pinnalle Mustaleima Emmentalia.
-
Luo pintaan kaunis kuviointi kukilla, kasviksilla ja yrteillä. Ole luova, tässä ei ole oikeaa tapaa.
-
Paista leipää uunissa 20-25 minuuttia.
-
Ripottele lopuksi kypsän leivän pinnalle hieman sormisuolaa ja oliiviöljyä.