Kukkafocaccia

Mitä jos leipoisitkin perinteisten sämpylöiden sijasta focaccian? Tämä italialainen leipä on yksinkertaisuudessaan erinomaisen makuista, eikä valmistus ole vaikeaa. Italiassa focacciaa syödään sellaisenaan sekä alku- ja pääruoan lisukkeena. Kevään ja kesän kaunein focaccia koristellaan kukkasin. Kukkien vihreät varret muodostuvat ruohosipulista ja kevätsipulista ja terälehdet kirsikkatomaateista sekä paprikasta! Kaunista, eikö vain?

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h 30min

Vaikeustaso

Arvostele

Kukkafocaccia

Ainekset

Pohja

  • 25g (puolikas paketti) tuorehiivaa

  • 2,5dl kädenlämpöistä vettä

  • 2tl suolaa

  • 1tl sokeria

  • ½ kg vehnäjauhoja (noin 7,5 dl)

  • 0,5 dl oliiviöljyä

Pinnalle

  • Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia  raastettuna

  • Kirsikkatomaatteja

  • Sipulia: punasipulia, kevätsipulia, valkosipulia

  • Paprikaa

  • Yrttejä, kuten ruohosipulia, rosmariinia ja timjamia

  • Syötäviä kukkia, kuten orvokkeja

  • Oliiveja

  • Kapriksia

  • Sormisuolaa

  • Oliiviöljyä

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

  2. Lisää hiiva-vesiseokseen sokeri, suola ja jauhot.

  3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

  4. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikina tasaiseksi.

  5. Kauli taikina tasaiseksi levyksi uunivuokaan ja kohota vielä 30 minuuttia.

  6. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

  7. Voitele focaccian pinta kevyesti oliiviöljyllä.

  8. Raasta pinnalle  Mustaleima Emmentalia.

  9. Luo pintaan kaunis kuviointi kukilla, kasviksilla ja yrteillä. Ole luova, tässä ei ole oikeaa tapaa.

  10. Paista leipää uunissa 20-25 minuuttia.

  11. Ripottele lopuksi kypsän leivän pinnalle hieman sormisuolaa ja oliiviöljyä.