
Kurpitsarisotto
Samettinen kurpitsarisotto maistuu lisukkeena erilaisille lihoille tai sellaisenaan nautittuna hyvän viinin kanssa. Valmista maukas risotto tarjolle esimerkiksi kalkkunan, ankanrinnan tai naudan kanssa. Risotto sopii erinomaisesti niin alku- kuin pääruoaksi. Lisukkeena tai alkuruokana reseptistä tulee kuusi annosta ja pääruokana ohjeesta syntyy herkullinen ateria neljälle.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
100 g Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia
-
1 l kanalientä
-
1 sipuli
-
2 pientä myskikurpitsaa
-
2 valkosipulinkynttä
-
3 dl risottoriisiä
-
2 dl valkoviiniä
-
Mustapippuria
-
Ripaus muskottipähkinää
-
Suolaa
-
Nokare voita
-
Öljyä paistamiseen
Ohje
-
Laita kanaliemi kiehumaan.
-
Kuori ja hienonna sipulit.
-
Kuori ja pilko myskikurpitsat pieniksi kuutioiksi.
-
Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä.
-
Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
-
Kaada valkoviini joukkoon ja annan kiehahtaa nopeasti.
-
Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan niin, että neste imeytyy ennen seuraavaa lisäystä.
-
Muutaman kauhallisen jälkeen lisää kuutioitu kurpitsa.
-
Jatka kypsentämistä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
-
Mausta raastetulla Mustaleima Emmentalilla, suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
-
Sekoita ja anna tekeytyä hetki kannella peitettynä.
-
Tarjoile kinkun tai kalan lisukkeena.