Kurpitsarisotto

Samettinen kurpitsarisotto maistuu lisukkeena erilaisille lihoille tai sellaisenaan nautittuna hyvän viinin kanssa. Valmista maukas risotto tarjolle esimerkiksi kalkkunan, ankanrinnan tai naudan kanssa. Risotto sopii erinomaisesti niin alku- kuin pääruoaksi. Lisukkeena tai alkuruokana reseptistä tulee kuusi annosta ja pääruokana ohjeesta syntyy herkullinen ateria neljälle.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Kurpitsarisotto

Ainekset

  • 100 g Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia

  • 1 l kanalientä

  • 1 sipuli

  • 2 pientä myskikurpitsaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 dl risottoriisiä

  • 2 dl valkoviiniä

  • Mustapippuria

  • Ripaus muskottipähkinää

  • Suolaa

  • Nokare voita

  • Öljyä paistamiseen

Ohje

  1. Laita kanaliemi kiehumaan.

  2. Kuori ja hienonna sipulit.

  3. Kuori ja pilko myskikurpitsat pieniksi kuutioiksi.

  4. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä.

  5. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes  riisi  muuttuu  läpikuultavaksi.

  6. Kaada valkoviini joukkoon ja annan kiehahtaa nopeasti.

  7. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan niin, että neste imeytyy ennen seuraavaa lisäystä.

  8. Muutaman kauhallisen jälkeen lisää kuutioitu  kurpitsa.

  9. Jatka  kypsentämistä  kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.

  10. Mausta raastetulla Mustaleima Emmentalilla, suolalla, pippurilla ja nokareella voita.

  11. Sekoita ja anna tekeytyä hetki kannella peitettynä.

  12. Tarjoile kinkun tai kalan lisukkeena.