
Lammaslihapullat ja jogurttikastike
Lammaslihapullat ovat täynnä makua ja niistä tekee erityisen meheviä Eränkävijä 28 % juusto. Lihapullat yhdistettynä tomaattikastikkeeseen ja raikkaaseen jogurttikastikkeeseen on kerrassaan hyvä makuyhdistelmä, joka sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi pääsiäisen juhlapöytään.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
400 g lampaan jauhelihaa
-
1 kananmunan
-
n. 60 g sipulikeittojauhetta
-
1/2 tl chilijauhetta
-
1 tl currya
-
1/2 tl mustapippuria
-
1/2 tl paprikajauhetta
-
Hienonnettua korianteria ja persiljaa
-
200 g Eränkävijä 28 % juustoa
Tomaattikastike
-
1 rkl öljyä
-
1 sipuli
-
1/2 tl mustapippuria
-
1/2 tl paprikajauhetta
-
1 rkl tomaattipyreetä
-
400 g tomaattimurskaa
Jogurttikastike
-
1/3 kurkku
-
1/2 tl suolaa
-
2 valkosipulinkynttä
-
300 g turkkilaista jogurttia
-
10 lehteä tuoretta minttua
-
Puolikkaan sitruunan mehu
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
-
Sekoita kulhossa lampaan jauheliha, kananmuna, sipulikeittojauhe, mausteet ja hienonnetut yrtit.
-
Leikkaa Eränkävijä 28 % pieniksi kuutioiksi.
-
Jaa taikina 10-15 osaan. Muotoile taikinasta lihapullia ja laita niiden sisään juustokuutiot.
-
Paista lihapullia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
-
Valmista tomaattikastike kuullottamalla hienonnettu sipuli pannulla öljyssä. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua.
-
Lisää valmiit lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon.
-
Valmista jogurttikastike raastamalla kurkku kulhoon ja itkettämällä se suolalla. Valuta kurkkujen ylimääräinen neste pois.
-
Sekoita keskenään kurkut, hienonnetut valkosipulinkynnet, turkkilainen jogurtti, hienonnettu minttu sekä sitruunanmehu.
-
Nauti esimerkiksi couscousin tai perunamuusin kanssa.