
Lampaan ulkofileetä, parsaa ja juustokastiketta
Tämä ruoka vie kielen mennessään! Murea lampaan ulkofilee yhdessä keväisten parsojen kanssa on maukas makupari. Kaiken kruunaa Kuusamon Juuston Eränkävijä® 28% juustosta valmistettu juustokastike. Raaka-aineista suurin osa saattaa olla myös sellaisia, jotka löydät valmiina omasta keittiöstäsi. Resepti sopii mainiosti kevääseen ja esmerkiksi pääsiäispöytään. Eikun testaamaan!
Vinkki! Lampaan ulkofilee kannattaa jättää keskeltä hieman punertavaksi, jotta liha säilyy mureana ja maukkaana.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Lampaan ulkofilee
-
800g lampaan ulkofileetä
-
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
-
rypsiöljyä paistamiseen
-
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
-
50g voita
-
2 rkl vehnäjauhoa
-
5 dl maitoa
-
1 tl rouhittua mustapippuria
-
1 tl suolaa
Tarjoilua varten
-
500g vihreää parsaa
Ohje
Lampaan ulkofilee
-
Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä ja murskatut valkosipulit.
-
Laita seuraavaksi pannulle lampaan ulkofileet. Kääntele ja paista fileitä, kunnes niissä on kaunis ruskea väri.
-
Laita ulkofileet uunin kestävään astiaan ja kypsennä loppuun 150 C asteisessa uunissa. Sisälämpömittaria käyttäessä sisälämmön olisi hyvä olla 54-55 C astetta.
-
Aikaa tähän menee noin 10 minuutti, riippuen uunin tehokkuudesta.
-
Ota fileet pois uunista ja laita folioon vetäytymään 5-10 minuutiksi. Ennen tarjoilua siivuta ulkofileet ja mausta oman maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Juustokastike
-
Raasta Kuusamon Juuston Eränkävijä® 28% juusto raastimella.
-
Sulata voi kattilassa.
-
Lisää kattilaan vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
-
Lisää kattilaan maito. Sekoita tasaiseksi.
-
Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes vehnäjauho on kypsää.
-
Lisää joukkoon juustoraaste, suola ja mustapippuri. Ohenna tarvittaessa maidolla.
Tarjoilu
-
Poista vihreiden parsojen jaloista noin 3 senttimetriä pois.
-
Kuumenna paistinpannu ja hiillosta parsat pannulla.
-
Tarjoile parsat juustokastikkeen ja lampaan ulkofileiden kanssa.