
Lihapata
Lihapata on täydellinen talvipäivien lämmittäjä. Mureaksi haudutettu liha ja aromikas liemi ovat omiaan esimerkiksi perunamuusin kanssa. Lihapata hautuu uunissa yhteensä 3 ja puoli tuntia, joten hätäisen kokin resepti tämä ei varsinaisesti ole. Maku on kuitenkin niin hyvä, että tälle kannattaakin antaa aikaa!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
4hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
600-800 g naudan paistia
-
1 rkl voita
-
1 pkt (170g) pekonia
-
8 dl vettä
-
3 porkkanaa
-
3 pientä sipulia
-
1 lihafondi
-
1 tl paprikamaustetta
-
1/2 tl suolaa
-
1 tl mustapippuria
-
8 maustepippuria
-
2 laakerinlehteä
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen.
-
Leikkaa paisti kuutioiksi ja paista niitä pannulla siten, että pinta muuttuu kauniin ruskeaksi. Mausta liha paprikamausteella, pippurilla ja suolalla. Kaada lihat pataan.
-
Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista rapeaksi pannulla. Lisää pekonit pataan.
-
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon lihafondi. Kaada lihaliemi lihojen joukkoon pataan. Laita padan joukkoon laakerinlehdet ja maustepippurit.
-
Pistä padan kansi päälle ja laita uuniin noin 2 ja puoleksi tunniksi.
-
Kuori ja leikkaa sipuli. Yksi sipuli halkaistaan kahdeksaan lohkoon. Kuori ja pilko myös porkkana.
-
Ota pata uunista ja lisää joukkoon porkkanat ja sipulit sekä Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas. Laita pata takaisin uuniin noin tunniksi tai kunnes porkkanat ja sipulit ovat kypsiä.
-
Nauti lihapataa esimerkiksi perunamuusin kanssa!