
Lohilankkupizza
Täydellinen suomalainen Ripotella pizzajuusto sopii hyvin lohilankkupizzaan. Valitse joko alkuperäinen tai voimakkaampi!
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
1h 10minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Pizzapohja
-
2 1/2 dl vettä
-
25 g hiivaa
-
3/4 tl suolaa
-
n. 5 dl durumvehnäjauhoja
-
2 rkl oliiviöljyä
Täyte
-
Tomaattimurskaa
-
Savulohta
-
Kirsikkatomaatteja
-
1 pss Kuusamon Juuston Ripotella pizzajuustoa
-
Pinnalle tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa
Ohje
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi.
-
Alusta taikinaa muutama minuutti ja anna sen jälkeen kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
-
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja pellille leivinpaperin päälle.
-
Lisää pizzapohjan päälle tomaattimurska, savulohi ja tomaatit.
-
Ripottele Ripotella-pizzajuusto pinnalle.
-
Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia.
-
Ripottele pinnalle tuoreet yrtit.