Lohilankkupizza

Täydellinen suomalainen Ripotella pizzajuusto sopii hyvin lohilankkupizzaan. Valitse joko alkuperäinen tai voimakkaampi!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

1h 10min

Vaikeustaso

Arvostele

Lohilankkupizza

Ainekset

Pizzapohja

  • 2 1/2 dl vettä

  • 25 g hiivaa

  • 3/4 tl suolaa

  • n. 5 dl durumvehnäjauhoja

  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • Tomaattimurskaa

  • Savulohta

  • Kirsikkatomaatteja

  • 1 pss Kuusamon Juuston Ripotella pizzajuustoa

  • Pinnalle tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai persiljaa

Ohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, jauhot sekä öljy. Sekoita tasaiseksi.

  2. Alusta taikinaa muutama minuutti ja anna sen jälkeen kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

  3. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja pellille leivinpaperin päälle.

  4. Lisää pizzapohjan päälle tomaattimurska, savulohi ja tomaatit.

  5. Ripottele Ripotella-pizzajuusto pinnalle.

  6. Paista uunissa 250 asteessa 10-15 minuuttia.

  7. Ripottele pinnalle tuoreet yrtit.