
Mätimoussepalat
Juustoiset mätimoussepalat ovat juhlava tarjottava juhlaan kuin juhlaan! Pienet suupalat valmistuvat nopeasti vain muutamasta ainesosasta. Kuvan mätimoussepalat on valmistettu käyttämällä kirjolohenmätiä. Voit kuitenkin käyttää kirjolohenmädin tilalla esimerkiksi siianmätiä tai muikunmätiä.
Koristele jokainen pieni suupala mädillä ja halutessasi tuoreella ruohosipulilla. Kannattaa laittaa mätimoussea ruissipsien päälle aina sitä mukaan, kuin niitä syödään, jottei sipsit vetisty. Juustoisten moussepalojen kanssa maistuu raikas kupliva juoma.
Annosmäärä
30 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Ruisnappeja
-
50 g Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia
-
100 g mätiä (esimerkiksi siian tai kirjolohen)
-
1 dl kuohukermaa
-
1 dl ranskankermaa
-
Puolikas ruukku tuoretta ruohosipulia
-
1 luomusitruunan kuori raastettuna
-
Suolaa ja pippuria
Ohje
-
Valuta mäti siivilässä.
-
Raasta juusto hienoksi raasteeksi kulhoon.
-
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
-
Lisää ranskankerma ja juusto kerman sekaan.
-
Hienonna ruohosipuli hienoksi silpuksi
-
Lisää sipulit ja 2/3 mädistä seoksen sekaan.
-
Mausta mustapippurilla, suolalla ja sitruunankuorella
-
Lusikoi täyte ruisnappien päälle ja koristele mädillä.