
Muikkugalette
Nyt perinteinen kalakukko tai muikkukukko tehdään uudella tavalla, galetten muodossa. Galette tunnetaan piirakkamuodosta, johon voi helposti kätkeä jääkaapista löytyviä rippeitä. Galette maistuu useimmiten myös kylmänä, joten se sopii myös piknikille ja evääksi oloihin, joissa ruuan lämmittäminen on hankalaa.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1h 15minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Pohja
-
2 dl vehnäjauhoja
-
1 dl ruisjauhoja
-
1 tl leivinjauhetta
-
¼ tl suolaa
-
100 g kylmää voita
-
1 dl kylmää vettä
Täyte
-
Kuusamon muikkuja öljyssä 240g (1 purkki)
-
100 g Kuusamon Juuston Paimenpoika kermajuustoa
-
1 kananmuna voiteluun
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään .
-
Lisää joukkoon voi pieneksi kuutioituna ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi .
-
Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
-
Muotoile taikina palloksi, kääri pallo kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
-
Esilämmitä uuni 200 asteeseen .
-
Valuta muikuista öljy pois (älä kaada öljyä lavuaariin!) .
-
Raasta juusto.
-
Kaulitse taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi ohueksi levyksi, jonka halkaisija on noin 30-35 cm.
-
Levitä juustoraaste tasaisesti pohjan päälle, mutta jätä reunoilta noin 3cm tyhjää.
-
Asettele muikut juuston päälle ja käännä taikinan reunat täytteen päälle.
-
Voitele reunat kananmunalla.
-
Nosta galette leivinpaperin kanssa uunipellille ja paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
-
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä ja nautiskele!