
Neljän juuston pizza
Pizza quattro formaggi eli neljän juuston pizza on klassikon maineen saanut simppeli pizza. Kun yhteen ruokaan saadaan laittaa täytteeksi vain juustoja, voidaan mielestämme neljän juuston pizzaa kutsua todelliseksi juustonystävien herkkuruoaksi. Tätä tuhtia ja erittäin juustoista valkoista pizzaa ei voi mielestämme kuin rakastaa. Mutta me olemmekin ehkä vähän puolueettomia tässä asiassa. Koskaan ei voi olla liikaa juustoa, eihän?
Annosmäärä
3 annostaValmistusaika
2hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
Parasta itse tehtyä pizzataikinaa
-
150g Kuusamon Juuston Vuoristojuustoa
-
150g Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia
-
150g Kuusamon Juuston Goudaa
-
150g Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 %
-
Oreganoa
Ohje
-
Valmista pizzataikina ohjeen mukaan.
-
Esilämmitä uuni vähintään 250 asteiseksi.
-
Mikäli käytät paistamiseen pizzakiveä, laita pizzakivi lämpenemään uuniin samalla, kun esilämmität uunia.
-
Vuole juustot reilulla kädellä lastuiksi.
-
Muotoile taikinapalloista pyöreitä pizzapohjia (3 isoa tai 6 pientä).
-
Aseta juustolastut pizzapohjan päälle.
-
Paista pizzoja uunissa keskitasolla noin 8 minuuttia.
-
Ripottele valmiin pizzan päälle oreganoa.
-
Korkkaa hyvä juoma ja nauti kuumasta pizzasta!
Vinkkejä
-
Kokeile kuivatun oreganon sijaan tuoretta oreganoa, sen maku on voimakkaampi.
-
Voit tehdä pizzan myös tomaattikastikkeella. Lisää silloin tomaattikastike ennen juustoja pohjan päälle.