
Nokkosvohvelit
Villiyrttien kuningas nokkonen on superkasvi, joka yllättää kotikokin positiivisesti monipuolisuudellaan. Moni pitää polttelevaa nokkosta puutarhassa riesana, jota kitketään keväisin hansikkaat kädessä kiivaaseen tahtiin pois. Nokkonen on kuitenkin monipuolinen ruokakasvi, jota voit käyttää kuten pinaattia. Nokkonen paitsi maistuu hyvältä, on myös ravintoarvoiltaan vaikuttava. Nokkonen sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita. Kasvi on myös oivallinen raudan ja kalsiumin lähde. Nokkosessa on myös C-vitamiinia. Nokkosta voidaan käyttää ruoanlaitossa tuoreena ja kuivattuna.
Annosmäärä
10 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Vohvelit
-
3 munaa
-
5 dl maitoa
-
4 dl vehnäjauhoja
-
1 tl leivinjauhetta
-
50g voisulaa
-
½ tl suolaa
-
2l tuoreita nokkosia ryöpättynä
Kastike
-
250g turkkilaista jogurttia
-
150g Sinileima Emmentalia raastettuna
-
Puolikas ruukku ruohosipulia hienonnettuna
-
Suolaa
-
Pippuria
Päälle
-
Sinileima Emmentalia raastettuna
Ohje
-
Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa vohveleiden valmistuksen ajan.
-
Sulata ensin voi mikrossa.
-
Sekoita maito, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
-
Lisää sitten taikinaan kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Lisää lopuksi voisula ja suola.
-
Anna taikinan tekeytyä nokkosten käsittelyn ajan.
-
Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa.
-
Ryöppää puhdistettuja nokkosia noin 15 sekuntia kiehuvassa vedessä ja huuhtele nokkoset heti perään kylmällä vedellä. Purista nokkosista kuiva pallo.
-
Hienonna nokkoset veitsellä ja lisää taikinaan.
-
Paista vohvelit vohveliraudalla rapeiksi.
-
Tarjoile Sinileima Emmentalin ja kastikkeen kera.