
Päärynä-vaniljahilloke
Jos jotain hilloreseptiä on kokeiltava, niin se on ehdottomasti tämä! Vappu Pimiän suunnittelema hedelmäinen hillo täydentää juustotarjottimen ja nostaa juustojen aromit esiin. Päärynä-vaniljahilloke on herkullista ja syntyy todella nopeasti! Vapun suositukset juustoiksi hillokkeen kaveriksi ovat Kuusamon Juuston Eränkävijä 28 %, Mustaleima Emmental sekä Vapun uusi rakkaus, Savujuusto.
Helppo jälkiruoka syntyy päärynä-vaniljahillokkeesta ja Savujuustosta. Leikkaa Savujuustosta jokaiselle syöjälle kaksi kolmion mallista palaa jälkiruokalautaselle. Lusikoi päälle herkullista hilloketta — valmista!
Valmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
3 päärynää
-
1 vaniljatanko
-
0,5 dl vettä
-
3 dl hillosokeria
Ohje
-
Kuori päärynät ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan.
-
Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljan siemenet veitsen kärjellä tangon sisältä ja lisää ne sekä kaavittu tanko kattilaan.
-
Lisää kattilaan vesi ja laita liesi päälle. Kun kattilasta alkaa nousta vesihöyryä, lisää hillosokeri kattilaan.
-
Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada hilloke puhtaaseen lasipurkkiin, vaniljatanko saa mennä myös purkkiin.
-
Anna jäähtyä ja sulje purkki. Laita jääkaappiin ja ota aina puhtaalla lusikalla hilloketta purkista.