
Pääsiäisen herkuttelulautanen
Pääsiäisen näyttävin herkuttelulautanen kasataan hummuksen ja mämmin ympärille. Tuore, itse tehty basilikahummus maistuu raikkaiden kasvisten kanssa. Basilikahummus syntyy nopeasti blenderissä, mutta voit käyttää myös kaupasta valmiina löytyvää hummusta. Keväiselle herkuttelulautaselle hummuksen kaveriksi katetaan porkkanoita, retiisejä ja Bimi-parsakaaleja. Varsiparskaali maistuu keittämättä ihanan rapealta.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Hummus
-
380 g keitettyjä kikherneitä
-
1 rkl oliiviöljyä
-
1/2 sitruunan mehu
-
1 rkl tahinia
-
1 1/2 tl jauhettua kuminaa
-
2 valkosipulinkynttä
-
1 1/2 tl suolaa
-
Mustapippuria myllystä
-
Nippu tuoretta basilikaa
Lisäksi
-
Vuoristojuustoa
-
Goudaa
-
Mustaleima Emmentalia
-
Suolakeksejä
-
100g mämmiä
-
Retiisejä
-
Porkkanoita
-
Bimi-parsakaalia
-
Ananaskirsikoita
-
Suklaamunia
-
Pähkinöitä
Ohje
Hummus
-
Huuhtele kikherneet kylmän veden alla.
-
Kuori valkosipulinkynnet.
-
Irrota basilikan lehden varsista. Huuhtele ja kuivaa lehdet.
-
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes hummus on rakenteeltaan tasaista.
-
Lisää hummus kauniiseen astiaan tarjoilua varten.
Juustotarjottimen kasaaminen
-
Ota juustot 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
-
Siirrä mämmi kauniiseen astiaan.
-
Pese, ja tarvittaessa kuori, porkkanat ja retiisit. Kuivaa hyvin.
-
Pese Bimi-parsakaalit ja poista varren pää veitsellä. Kuivaa parsat hyvin.
-
Asettele pitkälle tarjottimelle ensin hummus ja mämmi.
-
Lisää juustot. Voit laittaa osan tarjolle kokonaisina paloina ja pilkkoa osan valmiiksi annospaloiksi.
-
Lisää vihannekset lähelle hummusta.
-
Asettele keksit ja suklaamunat tarjottimelle.
-
Koristele kokonaisuus ananaskirsikoilla ja pähkinöillä.