Paimenpojan nakkikeitto

Paimenpojan kermainen nakkikeitto on kuin lämmin halaus arjen keskellä. Salainen ainesosa, joka nostaa tämän nakkikeiton aivan uudelle tasolle, on Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastike. Se tuo keittoon täyteläistä ja kermaista makua ja samalla myös hippusen verran luksusta arkeen! Varoitus – tämän jälkeen ei ole enää paluuta entiseen.

Paimenpojan nakkikeitto on riittoisa ja sopii täydellisesti arkiruoaksi syksyisiin viileneviin iltoihin.

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h

Vaikeustaso

Arvostele

Paimenpojan nakkikeitto

Ainekset

  • 500g porkkanoita

  • 1 kg perunoita

  • 1 purjo

  • 1 keltasipuli

  • 380g nakkeja

  • 1 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi voimakas juustokastiketta

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • Öljyä paistamiseen

  • 1,5 l vettä

  • 1 tl paprikamaustetta

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • Halutessaan 0,5 tl chiliä

Ohje

  1. Aloita kuorimalla ja pilkkomalla perunat ja porkkanat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.

  2. Kuullota hetki perunoita ja porkkanoita öljyssä kattilassa.

  3. Lisää perunoiden ja porkkanoiden joukkoon 1,5 l vettä, kaksi kasvisliemikuutiota, mausteet ja purkki Paimenpoika juustokastiketta.

  4. Paista paistinpannulla hienonnettu sipuli ja pilkotut nakit.

  5. Kun nakit ja sipulit ovat paistuneet, kaada ne keiton joukkoon.

  6. Hienonna purjo vielä keiton joukkoon.

  7. Anna keiton porista 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Nauti!