
Paimenpojan nakkikeitto
Paimenpojan kermainen nakkikeitto on kuin lämmin halaus arjen keskellä. Salainen ainesosa, joka nostaa tämän nakkikeiton aivan uudelle tasolle, on Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastike. Se tuo keittoon täyteläistä ja kermaista makua ja samalla myös hippusen verran luksusta arkeen! Varoitus – tämän jälkeen ei ole enää paluuta entiseen.
Paimenpojan nakkikeitto on riittoisa ja sopii täydellisesti arkiruoaksi syksyisiin viileneviin iltoihin.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
500g porkkanoita
-
1 kg perunoita
-
1 purjo
-
1 keltasipuli
-
380g nakkeja
-
2 kasvisliemikuutiota
-
Öljyä paistamiseen
-
1,5 l vettä
-
1 tl paprikamaustetta
-
1 tl rouhittua mustapippuria
-
Halutessaan 0,5 tl chiliä
Ohje
-
Aloita kuorimalla ja pilkkomalla perunat ja porkkanat. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria.
-
Kuullota hetki perunoita ja porkkanoita öljyssä kattilassa.
-
Lisää perunoiden ja porkkanoiden joukkoon 1,5 l vettä, kaksi kasvisliemikuutiota, mausteet ja purkki Paimenpoika juustokastiketta.
-
Paista paistinpannulla hienonnettu sipuli ja pilkotut nakit.
-
Kun nakit ja sipulit ovat paistuneet, kaada ne keiton joukkoon.
-
Hienonna purjo vielä keiton joukkoon.
-
Anna keiton porista 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Nauti!