
Paras pizzataikina
Täydellinen pizzajuusto ansaitsee täydellisen pohjan! Se on helppo tehdä pizzamestari Markus Hurskaisen reseptillä. Herkullisen Ripotella-pizzajuuston lisäksi tarvitset onnistuneeseen pizzaan muutaman kotikeittiöstä löytyvän raaka-aineen, mieleisesi täytteet ja aikaa. Sitten voitkin valmistella, kohotella ja nautiskella.
Taikinasta tulee pellillinen tai kaksi pyöreää pizzaa. Voit halutessasi tuplata taikinan!
Annosmäärä
2 annostaVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
320 g (n. 5 dl) erikoisvehnäjauhoja
-
240 g (2,4 dl) kylmää vettä
-
n. 6 g (1/2 pss) kuivahiivaa
-
9 g (vajaa 2 tl) hienoa merisuolaa
Lisäksi
-
Erikoisvehnäjauhoja pizzan pyörittämiseen
-
Rypsi- tai oliiviöljyä taikinoiden öljyämiseen
Täytteeksi
-
Tomaattikastike
-
Ripotella pizzajuusto
-
Valitsemasi täytteet
Ohje
-
Sekoita vehnäjauhot, kylmä vesi ja hiiva kulhossa nopeasti yhteen ja anna levätä 30 minuuttia.
-
Lepoajan jälkeen lisää suola taikinaan ja vaivaa yleiskoneella ensin viisi minuuttia hitaasti ja tämän jälkeen 5 minuuttia keskinopeudella kunnes taikina on tasaista, hieman kiiltävää ja siinä on hyvä sitko (voit myös vaivata taikinan käsin).
-
Pyöräytä taikina palloksi ja anna levätä kulhossa peiteltynä kaksi tuntia.
-
Kahden tunnin jälkeen laita taikina pöydälle ja pyöräytä vielä uudestaan palloksi.
-
Laita taikina kevyesti öljyttyyn syvään kulhoon, öljyä myös taikinan pinta kevyesti ja laita astia kelmulla peitettynä jääkaappiin yön yli kohoamaan.
-
Ota taikina kylmästä tuntia ennen pizzanpaistoa.
-
Esilämmitä kiertoilmauuni 225:een asteeseen (tasalämpö 250 astetta) ja jätä uunipelti uuniin kuumenemaan.
-
Ripottele reilusti vehnäjauhoa pöydän päälle ja laita taikinapallo jauhojen päälle.
-
Pyörittele taikinapallo kauttaaltaan jauhoissa ja paina taikinaa keskeltä ulospäin siten, että taikinaan jää reilu sentin verran reunaa, pyöritä taikina käsin ohueksi leivinpaperia hieman pienemmäksi levyksi ja siirrä leivinpaperin päälle.
-
Levitä ensin tomaattikastike pohjan päälle, tämän jälkeen Ripotella-pizzajuusto ja viimeistele haluamallasi täytteillä (Herkät tuotteet kannattaa lisätä paiston loppuvaiheessa tai paiston jälkeen).
-
Liu’uta varovasti leivinpaperia apuna käyttäen pizza kuuman uunipellin päälle ja paista uunin alatasossa 15-18 minuuttia kunnes pizza on kauniin värinen.
-
Koristele pizza halutessasi yrteillä ja nautiskele!