
Parsapiirakka
Parsapiirakka syntyy vaivattomasti ja maistuu takuuvarmasti jokaiselle. Aromikas Mustaleima Emmental sopii parsan kaveriksi erinomaisesti — kokeile vaikka!
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
1 pkt voitaikinaa
-
450 g vihreää tankoparsaa
-
2 kananmunaa
-
2 dl Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalia raastettuna
-
Mustapippuria
Ohje
-
Nosta voitaikina sulamaan pöydälle.
-
Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa pois puumainen kanta. Ryöppää parsat keittämällä niitä 2 minuuttia suolatussa vedessä. Jäähdytä tämän jälkeen parsat kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa.
-
Kaulitse voitaikina ohueksi levyksi pellille ja voitele reunat kananmunalla.
-
Raasta noin 2 dl Mustaleima Emmentalia ja sekoita kananmuna juustoraasteen joukkoon.
-
Levitä juustoraaste-munaseos taikinan keskelle.
-
Asettele parsat seoksen päälle ja mausta vielä mustapippurilla.
-
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pohja on rapea.
-
Nauti!