
Patatas bravas
Patatas Bravas on yksi Espanjan rakastetuimmista tapas-herkuista, eikä suotta! Rapeat perunat ovat yksinkertaisen hyviä mausteisen tomaattikastikkeen ja Paimenpoika Ruoka & Dippi juustokastikkeen kera! Patatas Bravas sopii erinomaisesti jaettavaksi ystävien kesken tapaspöydässä tai nautittavaksi lisukkeena. Tämä helposti valmistuva klassikko vie arjen ruokailuhetket täysin uudelle tasolle. ¡Buen provecho!
Näin saat perunoista rapeita: laita keitinveteen suolan lisäksi myös puoli teelusikallista ruokasoodaa. Se tekee keitinvedestä emäksisen, joka tekee perunoiden pinnoista karheat. Näin perunat rapeutuvat uunissa paremmin.
Annosmäärä
4 annostaValmistusaika
50minVaikeustaso
Arvostele
Allergeenit

Ainekset
1 kg perunoita
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 tl ruokasoodaa
Mausteista tomaattikastiketta
1/2 prk Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakasta
2 valkosipulinkynttä
Suolaa
Rosmariinia
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl savupaprikaa
Pippuria
Ohje
-
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
-
Laita vesi kiehumaan ja mausta keitinvesi n. 1/2 rkl suolalla. Kuori ja pilko sillä välin perunat. Leikkaa perunat 4-8 osaan koosta riippuen.
-
Kun vesi kiehuu, laita perunat kattilaan. Lisää ruokasooda ja keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsenneet. Valuta ylimääräinen vesi kattilasta.
-
Laita kansi päälle ja ravista kattilaa niin, että perunoiden pinta rikkoutuu.
-
Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää mausteet sekä viipaloitu valkosipuli. Ota mausteseos pois liedeltä, kun valkosipulit ovat kauniin kellanruskeita.
-
Siivilöi mausteseos ja kaada perunoiden joukkoon.
-
Levitä perunat uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa noin 30-40 minuuttia. Käännä perunoita varovasti paiston puolivälissä.
-
Laita perunat tarjoiluastiaan ja tarjoile tulisen tomaattikastikkeen ja Paimenpoika Ruoka & Dippi Voimakkaan kanssa.