Pippurinen juustopasta

Kuusamon Juuston Mustaleima tarvitsee seurakseen tietysti täydellisen reseptin, jossa aromikas juusto pääsee täysiin oikeuksiinsa. Resepti on tietenkin pippurinen juustopasta, italialaiselta nimeltään tunnettu cacio e pepe, joka on taivaallinen yhdistelmä italialaista pastaa ja suomalaista juuston taikaa. Pippurinen juustopasta on täynnä rakkautta ja makua, ja mikä parasta – se valmistuu vain muutamassa helpossa vaiheessa.

Valmis annos on aitoa nautintoa silmille, mutta etenkin makuhermoille. Kuusamon Juuston Mustaleima Emmentalin aromaattinen maku yhdistettynä vastarouhittuun ja paahdettuun mustapippuriin luo harmonisen makumaailman, joka vie sinut makumatkalle Pohjois-Suomesta Italiaan.

Pippurinen juustopasta eli cacio e pepe on ehdottomasti ruokalaji, joka jää mieleesi ja jota haluat kokata uudelleen ja uudelleen. Se on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkullinen, että se saa aina uudestaan veden herahtamaan kielelle.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

30min

Vaikeustaso

Arvostele

Pippurinen juustopasta

Ainekset

Ohje

  1. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja ota talteen 2 dl keitinvettä.

  2. Paahda rouhittua pippuria kuivalla pannulla tai kasarissa hetkinen, jonka jälkeen lisää öljy, voi ja pastan keitinvesi.

  3. Kiehauta neste ja sekoita joukkoon valutettu pasta sekä  raastettu Mustaleima Emmental (jätä muutama hyppysellinen juustosta valmiin pastan päälle).

  4. Sekoita voimakkaasti ja mausta suolalla. Ripottele loput juustoraasteesta valmiin pastan päälle, rouhaise vielä reilusti pippuria päälle ja nauti!