Pizza bianca

Valkoinen pizza eli pizza bianca on trendikäs pizzaresepti! Meidän pizza biancassa tomaattikastike korvataan herkullisella Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastikkeella, joka tuo juustoista makua ja mehevöittää pizzaa. Täytä pizza suosikkitäytteilläsi, paista ja nauti!

Jos haluat valmistaa pizzapohjan jo edellisenä iltana, löydät herkullisen pizzapohjan reseptin meidän nettisivuilta.

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

60min

Vaikeustaso

Arvostele

Pizza bianca

Ainekset

Pohja

  • n. 375g 00-jauhoja

  • 1,5 tl kuiva hiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2,5 dl kylmää vettä

  • 1 dl oliiviöljyä

Täytteet

Ohje

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola keskenään.

  2. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeä ja kimmoisa. Voit tarvittaessa lisätä vaivaus vaiheessa vielä vettä, jos taikina tuntuu liian kovalta.

  3. Kohota taikinaa n. 30-40 minuuttia.

  4. Laita uuni lämpiämään 180-200 asteeseen.

  5. Levitä taikinasta kaksi pyöreää pizzaa tai yksi iso uunipellillinen. Voit tarvittaessa käyttää kaulinta apuna taikinan levittämiseen.

  6. Aseta pohja uunipellille ja levitä päälle Paimenpoika® Ruoka & Dippi juustokastiketta sekä omat suosikkitäytteesi.

  7. Paista uunissa, tarjoile lämpimänä ja nauti!