
Poro-punasipulileivät
Helppo ja herkullinen leipä valmistetaan marinoidun punasipulin avulla. Punasipuli muuttuu pienessä hetkessä pannulla makeaksi lisukkeeksi. Punasipulirenkaita marinoidaan vedessä ja ruokosokerissa kuumalla pannulla noin 5 minuutin ajan. Punasipulin rakenne pehmenee marinoinnin aikana ja maku muuttuu voimakkaasta makeahkoksi ruokosokerin ansiosta. Herkulliselle leivälle laitetaan poron kylmäsavupaistia ja voimakasta Kuusamossa kypsynyttä Mustaleima Emmentalia.
Annosmäärä
2 annostaValmistusaika
30minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
2 punasipulia
-
1 dl vettä
-
2 rkl ruokosokeria
-
Poron kylmäsavupaistia
-
Hapanjuurileipää
Ohje
Marinoidut punasipulit
-
Kuori punasipulit ja leikkaa renkaiksi.
-
Lisää paistinpannulle punasipulirenkaat, vesi ja sokeri.
-
Anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Sekoita välillä.
Leivän kasaaminen
-
Aseta leivälle ensin poron kylmäsavupaistia.
-
Lisää seuraavaksi mustaleima Emmentalviipaleet.
-
Viimeistele annos marinoiduilla punasipuleilla.