
Poropiirakka
Tämän kuusamolaisempaa piirakkaa saa etsiä! Herkullinen ja juustoinen poropiirakka syntyy Kuusamon Juuston punaleima Emmentalilla, poron kylmäsavupaistirouheella ja piparjuurituorejuustolla. Helppoa ja herkullista, kuten leivonnan tuleekin olla! Suolaiset piirakat ovat erinomaisia tarjottavia juhliin, mutta ne toimivat mainiosti myös arkena. Salaatin kanssa nautittuna poropiirakka muodostaa täydellisen pikaisen lounaan.
Annosmäärä
6 annostaValmistusaika
45minVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Pohja
-
4 dl vehnäjauhoja
-
1 kananmuna
-
1 tl suolaa
-
150 g voita
TAI
-
1 esikaulittu voitaikinalevy (500 g)
Täyte
-
150 g piparjuurituorejuustoa
-
150 g ranskankermaa
-
1 rkl hienonnettua timjamia
-
100 g poron kylmäsavupaistiviipaleita
Ohje
-
Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi lämmin voi kuivien aineiden joukkoon.
-
Painele seos sormin murumaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita käsin.
-
Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan.
-
Paista taikinaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
-
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja timjami keskenään kulhossa. Levitä seos voitaikinalevyn päälle. Lisää päälle poron kylmäsavupaistiviipaleet. Raasta päälle punaleima Emmentalia reilusti. Taita taikinan reunat noin parin sentin verran täytteen päälle.
-
Paista poropiirakkaa uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes taikinan reunat ovat kauniin ruskeat ja rapeat. Tarjoa poropiirakka sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.