
Raparperi-pekonipiirakka
Alkukesän herkku on herkän punainen raparperi, joka vie monet makumatkalle lapsuuteen. Klassinen raparperipiirakka saa uuden muodon, kun makean sijaan valmistat suolaisen piirakan raparperista, pekonista ja punaleima Emmentalista. Raparperipiirakka valmistuu nopeasti valmiiseen lehtitaikinaan, jonka voit napata lähikaupan pakastealtaasta mukaasi.
Eikö kaupassa ollut vielä tuoretta raparperia? Löydät raparperia myös valmiiksi pilkottuna pakkasesta. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa tämän piirakan myös korvaamalla raparperin omenalla.
Annosmäärä
8 annostaValmistusaika
1hVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
Pohja
-
Iso Lehtitaikinalevy 600 g pakasteesta
Täyte
-
150 g pekonilastuja
-
250 g tuoretta raparperia
-
200 g Kuusamon Juuston Punaleima Emmentalia raastettuna
-
3 kananmunaa
-
2 dl kuohukermaa
-
1/2 tl Mustapippuria
-
1/2 tl Suolaa
-
1/2 tl Ruokosokeria
-
1/2 dl Tuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi
-
Noin 20×30 cm vuoka
Ohje
-
Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
-
Puhdista raparperit ja pilko varret noin 1 cm paloiksi.
-
Paista pekoni pannulla rapeaksi.
-
Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
-
Sekoita kananmunat, kerma, raastettu juusto ja mausteet keskenään.
-
Kauli sulatettua lehtitaikinaa hieman, jotta taikina riittää myös vuoan reunoille.
-
Aseta pohja vuokaan ja lisää päälle ensin pekoni ja raparperit.
-
Kaada päälle muna-kermaseos.
-
Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
-
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.