Riistakiusaus

Kun pohjoisen maut kypsennetään hitaasti kuumassa uunissa, saadaan aikaiseksi mitä maukkain arkiruoka. Tämä Eränkävijän riistakiusaus kätkee sisäänsä raikasta puolukkaa, herkullista riistaa, aromikasta juustoa ja kotimaisia juureksia. Ainekset kasataan vuorotellen uunivuokaan, jotta täydellisesti toisiinsa sopivien raaka-aineiden maut pääsevät hautumaan makoisaksi ruoaksi.

Annosmäärä

6 annosta

Valmistusaika

1h 30min

Vaikeustaso

Arvostele

Allergeenit

  • Sydänmerkki
Riistakiusaus

Ainekset

  • 400 g pakastettua riistakäristystä

  • 1 rkl öljyä paistamiseen

  • 600 g perunaa

  • 200 g porkkanaa

  • 2 dl puolukoita

  • 1 iso sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 tl suolaa

  • 1 tl rouhittua mustapippuria

  • 2 rkl tuoretta rosmariinia

  • 4 dl ruokakermaa

  • 100 g Eränkävijä 15 % juustoa raastettuna

Ohje

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen

  2. Kuori perunat ja porkkanat, pilko ohuiksi viipaleiksi joko veitsellä tai mandoliinia käyttäen.

  3. Hienonna sipulit.

  4. Paista jäistä riistakäristystä kuumalla pannulla öljyssä, kunnes liha on ruskistunut.

  5. Lado uunivuokaan vuoroin lihaa, puolukoita, perunaa ja porkkanaa.

  6. Sekoita sipulit, kerma, mausteet ja juustoraaste kulhossa.

  7. Kaada seos uunivuokaan.

  8. Paista noin tunti uunin keskitasolla, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinnassa on kaunis väri.

Sydänmerkki-resepti

Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo ravintoarvoiltaan paremmasta, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

Ravintosisältö