Salaatti paahdetuista kasviksista

Salaattia lämpeneviin kevätpäiviin. Reseptissä yhdistyy uunissa paahdetut kasvikset. baby gem -salaatti ja makua tuova hiillostettu juustovinegretti. Kastikkeessa hyödynnämme jyhkeän täyteläistä Punaleima Emmentaliamme, joka hiillostetaan pannulla kastikkeen joukkoon.

Tämä salaatti on ruokaisa, joten se sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeena, esimerkiksi lihan kanssa. Voit myös yhdistellä muita kasviksia salaattiin oman maun tai sesongin mukaan. Ei kun kokeilemaan ja nauttimaan!

Annosmäärä

4 annosta

Valmistusaika

45min

Vaikeustaso

Arvostele

Salaatti paahdetuista kasviksista

Ainekset

Paahdetut kasvikset

  • 1 kg erivärisiä porkkanoita

  • 1 kpl iso kukkakaali

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 2 tl suolaa

Hiillostettu juustovinegretti

Tarjoilua varten

  • Paahdetut kasvikset

  • Hiillostettu juustovinegretti

  • 2 kpl baby gem salaattia

Ohje

Paahdetut kasvikset

  1. Leikkaa porkkanoista kannat pois. Leikkaa porkkanat peukun kokoisiksi paloiksi.

  2. Poista kukkakaalista lehdet ja nypi nuput irti.

  3. Asettele kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille.

  4. Lisää kasviksiin rypsiöljy ja suola. Pyörittele öljy ja suola tasaisesti kasviksiin.

  5. Paahda 25-30 minuuttia 175 C asteisessa uunissa. Anna jäähtyä.

Hiillostettu juustovinegretti

  1. Leikkaa Kuusamon Juuston Punaleima Emmental puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.

  2. Hiillosta juustosiivut kuumalla paistinpannulla, tai kaasupolttimella. Anna jäähtyä.

  3. Laita kulhoon valkoviinietikka, suola ja hunaja.

  4. Lisää rypsiöljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  5. Leikkaa hiillostetut juustosiivut kuutioiksi ja lisää vinegretin joukkoon.

Tarjoilu

  1. Poista salaateista uloimmat lehdet.

  2. Revi muut lehdet kylmään veteen. Sen jälkeen valuta ja kuivaa salaatinlehdet.

  3. Asettele salaatinlehdet laakealle tarjoiluastialle leveästi.

  4. Nostele lehtien päälle paahdettuja kasviksia.

  5. Viimeistele annos hiillostetulla juustovinegretillä ja nauti!