
Sämpyläjoulukuusi
Jouluna sämpylät leivotaan yhdessä koko perheen voimin joulukuusen muotoon. Tuplajuustosämpylät kätkevät sisäänsä palan Kuusamossa valmistettua Paimenpoika-kermajuustoa, jonka lisäksi kaikkien sämpylöiden päälle raastetaan juusto-yrttiseos. Leivo yhdessä, yksin tai vie valmis taikina mukanasi kun lähdet jouluksi ystävien tai perheen luokse kylään. Hauskaa tekemistä ja sitäkin herkullisempaa syötävää!
Annosmäärä
23 annostaVaikeustaso
Arvostele

Ainekset
-
5 dl maitoa
-
1 tl suolaa
-
1 rkl juoksevaa hunajaa
-
50 g tuorehiivaa
-
10 dl sämpyläjauhoja
-
25 g pehmeää voita
-
250 g Paimenpoika kermajuustoa
-
Tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia, timjamia ja oreganoa
Ohje
-
Ota voi lämpenemään noin 30 min ennen leipomista.
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
-
Lisää maitoseokseen suola ja hunaja.
-
Vaivaa jauhot taikinaan ja lisää pehmeä voi alustuksen lopulla. Alusta taikinaa yhteensä 5-10 minuuttia, jotta taikinasta tulee kimmoisa.
-
Anna taikinan kohota kulhossa noin 30-45 minuuttia liinalla peitettynä huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
-
Kuutio puolet juustosta 1 cm x 1 cm paloiksi kohotuksen aikana.
-
Raasta loput juustosta kulhoon ja lisää sekaan erilaisia yrttejä oman maun mukaan.
-
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 23 osaan.
-
Pyörittele palat sämpylöiksi ja paina jokaisen sämpylän sisään juustokuutio.
-
Esilämmitä uuni 225 asteeseen.
-
Asettele sämpylät pellille niin, että sämpylät muodostavat joulukuusen.
-
Ripottele sämpyläkuusen päälle juusto-yrttiraaste.
-
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.
-
Nauti lämpimänä!